Damian Trzosowski Opublikowano 9 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2025 Składam łabędzia z chusteczki Składam go w mych dłoniach Składam łabędzia z chusteczki Składam go gdy konam Strumień krwi po ręce płynie Płyną łzy po twarzy Krew na ręce w końcu spłynie Schną łzy na mej twarzy Ból już odszedł łzy ustały Nie ma światła w oczach A w mych dłoniach łabędź cały razem ze mną skonał Tylko jedna rzecz została po tym wielkim bólu Smutek żal nienawiść w sercach Cień niezrozumienia a w mej głowie w tamtej chwili sposób ukojenia 3
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2025 Słabe początki. Rozpaczająca, konająca w krwawych mękach dusza, dobijana w jeszcze okrutniejszy sposób ludzkim niezrozumieniem i podłością świata. Czy naprawdę to może zainteresować czytelnika? Czasy, kiedy jedną z niewielu masowych rozrywek było oglądanie egzekucji skazańców, dawno już minęły. A tutaj mamy do czynienia z taką ilością dramatyzmu (sztucznego), jakbyśmy stali przed pręgierzem lub gilotyną i patrzyli na los-oprawcę i ćwiartowaną na części ofiarę. Nigdy nie zrozumiem, czemu tylu autorów wciąż wykonuje makabryczny wyrok na swoich podmiotach lirycznych (de facto na sobie samym), z sado-masochistycznym zadowoleniem. I to wielokrotnie (zazwyczaj) w kolejnych wierszach.
Damian Trzosowski Opublikowano 9 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2025 @Naram-sin to co napisałem odzwierciedlało mój aktualny stan psychiczny, to co pisze zawsze odzwierciedla moje emocje. Nigdy nie miało to na celu zachęcić kogoś, a jedynie pomóc wyrazić to co czuję.
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W poezji najważniejsze jest, JAK to wyrazisz, a nie CO wyrażasz.
Rekomendowane odpowiedzi