Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Rafael Marius Warszawa łakomy kąsek. Mamy stare, bujne parki, piękną historię królów, odwagę. sporo ostatnio spada deszczy, łagodny klimat, góry, jeziora, morze, gdzie w innych krajach jest goręcej. Chociaż w Polsce wysychają już rzeki, bobry je ratują, a ludzie niszcz ich tamy. Bobry to mądre stworzenia. 

Opublikowano

@Rafael Marius dzisiaj byłam w kościele św. Anny i poszłam na kawkę, później do ich ogrodu. Malutki jest, ale uroczy, jest tam poczęstunek, można zjeść ciasto i napić się lemoniady, jest czysta toaleta, ławeczka pomiędzy różami. 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Opublikowano (edytowane)

A tak przy okazji: ostatnio pan Donald Tusk ma wielkie oczy - przerażone - jego statek tonie, gdyby nie otrzymał wotum zaufania - mógłby odetchnąć z ulgą - jego błędy na barki musiałby wziąć pan Jarosław Kaczyński i będzie tonął jeszcze dwa lata i utonie raz na zawsze - bezpowrotnie, a z drugiej strony - jest możliwa koalicja Prawo i Sprawiedliwość - Konfederacja - Konfederacja Korony Polskiej - Razem, natomiast: Polskie Stronnictwo Ludowe - należy skreślić...

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@violetta

Jeśli chodzi o mnie: na nikogo nie głosowałem (nie głosuję odtąd - odkąd zostałem bezprawnie wyrzucony na warszawską kostkę brukową przez Hannę Gronkiewicz-Waltz), zresztą: dwa razy byłem na Komisji Wyborczej - Wola i Mokotów - nie pozwolili mi głosować, otóż to: nie, to nie! Oni myślą, iż wygrywają, a to jest nieprawdą, jednak: dałem wsparcie panu Grzegorzowi Braunowi i panu Karolowi Nawrockimu - obaj są patriotami, także: uwzględniłem mój interes - ten pierwszy obiecał przeprowadzenie ekshumacji w Jedwabnem - byłoby to epicentrum międzynarodowe i całkowita zmiana dyplomacji geopolitycznej, normalni ludzie wiedzą - w Jedwabnem żydów wymordowali Niemcy i to Niemcy razem z Izraelem winę zrzucili na Polaków, natomiast: ten drugi obiecał nie podpisywać nowelizacji kodeksu postępowania karnego w tak zwanej mowie nienawiści, jeśli pani chce, to: mogę na moim profilu wrzuć parę zdjęć z Włoch - zdjęcia trzymam w albumie, zrobię zdjęcia za pośrednictwem smartfona i wrzucę tutaj, musi mi pani obiecać - polubienia i komentarze - nie będę marnował czasu dla pustej ściany...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

@violetta

Izrael zaatakował Iran, a nie mówiłem, iż tak będzie? Patrz: "Wieża Babel" - wrzucę na pierwsze miejsce na moim profilu dla przypomnienia, teraz jest dobra okazja, aby pod ochroną Wojska Polskiego przeprowadzić ekshumację w Jedwabnem, Wiźnie i na Wołyniu, nomen omen: Wielka Brytania odmówiła pomocy Izraelowi, dalej: Iran będzie w odwecie atakował Izrael - do wyczerpania, tak przy okazji: Iran zrezygnował z bomby atomowej, niestety: atak Izraela będzie miał odwrotny skutek - Iran wróci do bomby atomowej, kończąc: sama pani widzi - nie mamy mężów stanu na miarę Józefa Piłsudskiego i Romana Dmowskiego, tylko: zwykle kukły polityczne na smyczy obcych podmiotów...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@violetta

A tak przy okazji: premier Izraela jest poszukiwany przez Interpol na wniosek Międzynarodowego Trybunału Karnego w Hadze za zbrodnie przeciwko ludzkości i po ataku na Iran, wybacz mi, Światowidzie, za brzydkie słowo, spierdolił ze strachu do Grecji, zresztą: prócz świata islamskiego - Unia Europejska, Rosja i Stany Zjednoczone Ameryki Północnej też już mają dość takiej pluskwy jak Izrael - już siedemdziesiąt siedem lat przez tą pluskwę trwa na Bliskim Wschodzie bezsensowna wojna, wystarczy: aby prezydent Donald Trump i prezydent Władimir Putin doszli do porozumienia - wystarczy jedna głowica jądrowa i ta pluskwa zniknie z mapy świata i świat odetchnie z głęboką ulgą...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Łukasz Jasiński dołączy do nich Rosja i USA. Izrael precyzyjnie zaatakował budynki mieszkalne, gdzie są dziury do konkretnego mieszkania, to nie są już żarty. Mają swoją misję i chcą ją zakończyć, czyli realizują proroctwa Izajasza. Chcą przejąć plac świątynny, żeby odbudować Trzecią Świątynię, a ten plac należy do kilku kultur i jest obecnie kontrolowany przez Jordanię. Muszą wywołać chaos, żeby osiągnąć swój cel. Wydaje mi się, że mało wiesz do czego oni się przygotowują. :)

@Stary_Kredens do kościołów i małych, prywatnych ogrodów nie przyprowadza się pieski. 

Edytowane przez violetta (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@violetta

Rosja jest po stronie Iranu, a Stany Zjednoczone Ameryki Północnej prezentują dwuznaczną postawę, zresztą: Iran został zaatakowany skoro świt, dalej: Niemcy też Polskę zaatakowali skoro świt, poza tym: syjonizm podobnie jak nazizm jest uznawany za ideologię rasistowską, ludobójczą i totalitarną - przez Organizację Narodów Zjednoczonych, dobra: najważniejsze są polskie interesy - narodowe, otóż to: rząd premiera Donalda Tuska nie będzie rządził przez dwa lata, tylko: zarządzał Państwem Polskim w imieniu Narodu Polskiego, przypominam: wybory parlamentarne wygrało Prawo i Sprawiedliwość i referendum zostało sfałszowane - Komisje Wyborcze celowo nie wydawały kart referendalnych, dalej: dziura budżetowa wynosi blisko dwa biliony polskich złotych - pieniądze są wyprowadzane z budżetu przez mafię vatowską, acha, część lewicy otworzyła oczy - to partia Razem, natomiast: Nowa Lewica pozostała w tonącym statku...

Łukasz Jasiński