Ten utwór został doceniony przez użytkowników. violetta Opublikowano 7 Czerwca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 w atramentowym niebie z ochotą wybiegam na deszcz zanurzona w ciepłej kropli przy twoim dźwięku jestem kolibra czereśnią 16
FaLcorN Opublikowano 7 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 (edytowane) @violetta Głodny koliber przyleci po kolejną czereśnię, aż się skończą, albo znowu obrodzą. Ładnie, pozdrawiam! Edytowane 7 Czerwca 2025 przez FaLcorN (wyświetl historię edycji) 2
violetta Opublikowano 7 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 @FaLcorN mamy cały kilogram:) 1
FaLcorN Opublikowano 7 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 @violetta Zostaną tylko pestki, czasu. 2
violetta Opublikowano 7 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 @FaLcorN pestki można zasiać :) pierwsze czereśnie są takie pyszne w ustach:) polskie oczywiście to są:) 2
FaLcorN Opublikowano 7 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 @violetta Twoja reklama finalnie zawita do mojego portfela.. 1
violetta Opublikowano 7 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 @FaLcorN kupiłam za 25 zł, a znam miejsca, gdzie rosną przy ulicy:)
FaLcorN Opublikowano 7 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 (edytowane) W takim razie smacznego @violetta. Owoce > słodycze. Edytowane 7 Czerwca 2025 przez FaLcorN (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 7 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 @FaLcorN lubię też kolibry:) u mnie mają wesele ptaki, bo cały dzień są tak głośne i śpiewają egzotycznie:)
FaLcorN Opublikowano 7 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 @violetta Umawiają się na randki.. a my tego nie rozumiemy. 1
violetta Opublikowano 7 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 @FaLcorN są takie beztroskie, przelatują z niższego drzewka na wyższe i tak naprzemiennie cały czas:) lubią deszcz:) 1
Rafael Marius Opublikowano 7 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 (edytowane) @violetta U nas były dwie czereśnie na działce w takich ilościach, że nie do przejedzenia. Teraz nie ma działki ani czereśni. Edytowane 7 Czerwca 2025 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 7 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 @Rafael Marius jaka szkoda, to zawsze przyjemność :) 1
Rafael Marius Opublikowano 7 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Później miałem jeszcze 3 działki, ale na żadnej z nich czereśnia się nie przyjęła. One są kapryśne, dlatego takie drogie pomimo łatwości i szybkości zbioru. Edytowane 7 Czerwca 2025 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 7 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 @Rafael Marius kocham czerwiec i jego zbiory :) kiedyś w moim miasteczku rosły przy drodze, co roku jeździłam na rowerze na nie z dziewczynami, na tych drzwiach to były randki i śmiechy, a obok wysoka srebrna trawka, drzewa były białe, cuda, co roku mnóstwo czereśni, to była odmiana jasna, ale pyszne. 1
Rafael Marius Opublikowano 7 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano właśnie kiedyś wiele rzeczy było za darmo, a teraz za wszystko trzeba płacić. Ja też zapraszałem dziewczyny na te czereśnie na moją działkę, ale po kryjomu bo ich mamy nie puszczały. Trochę daleko było. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 7 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 @violetta Pestki można zjeść, a dokładnie: ziarenka w pestkach... Łukasz Jasiński 1
violetta Opublikowano 7 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 @Łukasz Jasiński nie korzystam z tego :) @Rafael Marius ja to byłam ostrożnym dzieckiem :) z roku na rok jest przerażająco:) odnajduję w życiu przyjemność:) przyjaźni mniej oczywiście, sama dla siebie jestem przyjaciółką:) 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 7 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2025 Są bardzo zdrowe na mózg Łukasz Jasiński 1
andreas Opublikowano 8 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2025 @violetta"Ja dla ciebie byłem gotów, kilo wiśni zjeść z pestkami" Pozdrowionka. 1
Rekomendowane odpowiedzi