Ira Elendis Opublikowano 6 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 wychowano mnie pożądnie uczesano moje włosy w dwa warkocze stopy me obuto w wygodne trzewiki do serca przyszyto metkę: produkt wielokrotnego użytku nie prać nie prasować nie czyścić chemicznie jestem na jednej z półek przy sklepowej kasie tam gdzie umieszcza się rzeczy małopotrzebne albo w ogóle takie pierdoły badziewia nawet nie zbytki po które sięga się od niechcenia mimowolnie bez drżenia rąk i bijącego serca na które nie czeka się wcale bo one i tak są tak jestem ty który przechodzisz z ciągle pustym koszem żałujący sobie na chleb i na wino możesz mnie wykupić paroma drobnymi słowy
always born Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 podoba mi sie . chociaż skróciłabym nieco. to "drżenie rąk i bicie serca" powoduje że wiersz na chwilę traci charakter. ale generalnie ptrzemówił do mnie. pozdrawiam
Ona_Kot Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 poRZądnie chyba tak się pisze - o reszcie może później
Oscar Dziki Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Trzeba skrócić - to moja własna refleksją:). Koncept jest niezły, tylko gdzieś w środku się rozłazi. Jeszcze jedno: serce nie jest wielokrotnego użytku (chyba że sztuczne) - z szerokiego asortymentu frazeologii handlowej, mogłabyś wybrać coś bliższego prwadzie. Mam jeszcze kilka uwag, ale abym się bardziej wyprodukował potrzebuje zachęty w postaci Twojego zainteresowania:). Pozdrawiam.
jasiu zły Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 A mnie się niepodoba. Może dlatego, że kiedyś w Angorce było kilka podobnych, napisanych przez jakąś smutną dziewczynkę i też na tym samym poziomie, od tej pory mam już jakąś traumę.
Ewa Nordys Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 serce wielokrotnego użytku... a dlaczego nie? zrozumiała metafora. wg. mnie aż nazbyt dosłowna. i to chyba jasne, że nie jest tu mowa o sercu fizycznym... poza tym wiersz zainteresował mnie... pozdrawiam
ot i anka Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 kolejny wiersz o tym samym. Coś w nim jest, choć mnie nie porusza. Z jedna metafora by się znalazła, poza tym za dużo dosłowności.
Rekomendowane odpowiedzi