Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A idąc dalej: prócz wyżej wymienionych piosenek o charakterze patriotycznym (vide: "Ranczo") - hymnem narodowców jest "Hymn Młodych", moim: "Święta miłość kochanej ojczyzny" - w Polsce prawnie jest zabroniony hymn komunistów - "Międzynarodówka".

Tak i tuż przed kampanią wyborczą zrobiono zwrot w sprawie wyżej wymienionej kamienicy - wstrzymano sprzedaż, zaraz wrócę, robię kapucynka...

Wyżej wymienioną kamienicę wybudował żydowski handlowiec Izaak Rothenberg, który został zamordowany przez Niemców, a po wojnie kamienicę zasiedlili, także: zadbali o nią - Polacy i zgodnie z prawem - z braku spadkobierców - kamienicę przejął Skarb Państwa i żaden podmiot krajowy i międzynarodowy nie ma żadnego prawa żądać zwrotu wyżej wymienionej kamienicy, prawda jest również taka: mieszkańcy nie zostali wyrzuceni na bruk tak jak ja (moja sprawa jest raczej polityczna) - otrzymali mieszkania socjalne w innych częściach Warszawy, otóż to: w Warszawie jest bardzo dużo śródmiejskich pustostanów - czynsze są tam bardzo wysokie, na oku tą kamienicę mają dewoloperzy, międzynarodowe przedsiębiorstwo holokaustu i koszer nostra, zresztą: dlaczego mam rozwiązywać problemy pana Rafała Trzaskowskiego? Powiem tylko to: remonty przedwojennych kamienic są wyjątkowe drogie, a co z kamienicą przy Placu Zawiszy i przy Rondzie ONZ? Nomen omen: na pana Rafała Trzaskowskiego głosowało bardzo dużo młodych kobiet - kobiety zawsze głosują na słabszych i głupszych, natomiast: na silnych i mądrych - nigdy.

Takich problemów nie mają inne miasta w Polsce, a Warszawa: tak - to przez Dekret Bolesława Bieruta, to samo dotyczy żydowskich cmentarzy - Polacy nie mają żadnego obowiązku ich utrzymywać, proszę spojrzeć na zabytkowe cmentarze - katolickie i muzułmańskie - są zadbane, odwiedzane i pielęgnowane przez samych mieszkańców Warszawy o różnych wyznaniach monoteistycznych, a żydzi by chcieli, aby to my, Polacy, ich utrzymywali! Liberum Veto! Owszem, można składać wnioski o dotacje na zabytki, jednak: obok Cmentarza Powązkowskiego jest Cmentarz Żydowski i proporcje wyglądają tak - dotacje na ten pierwszy cmentarz wyniosą - 15 000 zł na remont jednego grobu, drugi grób kosztuje podatników - 100 000 zł - na tym sąsiednim cmentarzu i to jest normalne? Mówię tak ogólnie dla przykładu: nie mam dostępu do żadnych dokumentów, proszę pamiętać: jestem pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - racjonalistą, jeśli już: to Niemcy powinni utrzymywać żydowskie cmentarze!

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@violetta

I mówiąc jeszcze dalej: moja ciocia Ela (mojej babci siostra ze strony mamy, czyli: mojej mamy ciocia - nie będę pisał dokładnie) - też miała przodka, który miał kamienicę na Czerniakowskiej - na Powiślu - niedaleko Pomnika Chwała Saperom, otóż to: Czerniakowska jako główna arteria ma swój początek od Gołkowskiej i koniec na Górnośląskiej, potem: od Górnośląskiej do Dolnej też jest Czerniakowska - już jako dzielnicowa uliczka, jak już pani wie: moim przodkiem jest generał Jakub Krzysztof Ignacy Jasiński herbu Rawicz - mason, jakobin i poeta, moi przodkowie przed Drugą Wojną Światową mieli Dwór w Jasionce niedaleko Rzeszowa - teraz jest tam lotnisko, a Prezydent Polski Karol Nawrocki jest za zwrotem odszkodowania za zniszczenia wojenne przez Niemcy jako Naród - to sami Niemcy wybrali w wyborach demokratycznych Adolfa Hitlera - austriackiego malarza żydowskiego pochodzenia, dodam: mam jeszcze dalszych przodków po kądzieli w Niemczech, Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej, Austrii, Australii i Szwecji, wystarczy? Czy mam dalej mówić, ojej, pisać?

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@violetta

O! Starozakonni też głosowali na Prezydenta Polski Karola Nawrockiego! Wiem, iż jeszcze jest Prezydentem Elektem, jednak: kto pierwszy zaatakował Prezydenta Polski? Izrael!! Jak zwykle!!! Gdybym był członkiem Biura Bezpieczeństwa Narodowego przy Prezydencie Karolu Nawrockim...

- Psy szczekają, karawana jedzie dalej!

Zasadą jest, iż nowowybrany prezydent danego kraju w pierwszej kolejności wybiera podróż do najbliższych sąsiadów, tak więc: 

- Rosja,

- Słowacja, 

- Czechy,

- Niemcy,

- Białoruś,

- Litwa, 

- Łotwa,

- Ukraina, 

Musiałby coś zaproponować Rosji, na przykład: jakiś układ gospodarczy w interesie obu krajów (historię zostawiamy historykom), dalej:

- Stany Zjednoczone Ameryki Północnej jako najważniejszego sojusznika wojskowego,

- Pakt Północnoatlantycki,

- Uia Europejska,

Izrael należy omijać, traktować zimno i z głęboką pogardą - muszą na własnej skórze odczuć to - co czują Polacy, dodam przy okazji: jest natychmiastowa reakcja polskiej dyplomacji na atak Izraela - antypolonizm, rewizjonizm holokaustu i zakłamywanie historii! Tak należy pilnować interesów narodowych i wtedy Polska będzie szanowana na arenie międzynarodowej!

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

@violetta

I na tym kończymy rozmowę, słowem: brakuje pani argumentów...

- Wystarczy tych bzdur!

Używając dosadnego języka (wojskowego), to: między nami, żołnierzami... Izrael?

- Stara dziwka na wydaniu, która wyszła przed szereg, aby zwrócić na siebie uwagę!

I idziemy na wódkę! Proste, logiczne i jasne?

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@violetta

I jeszcze jedno: Prezydentem Elektem jest Karol Nawrocki (Państwowa Komisja Wyborcza), a teraz musimy czekać do 15 czerwca na Sąd Najwyższy - to on uznaje ważność lub nieważność wyborów - wtedy głosy są pakowane do worków z plombą i gdzieś są niszczone, jeśli chodzi o ponowne liczenie głosów, to: decyduje o tym dany Sąd Okręgowy na wniosek danego Okręgu Wyborczego lub samych Wyborców, jednakże: najważniejsza będzie reakcja Narodu Polskiego po wyroku Sądu Najwyższego, oczywiście: Sąd Najwyższy ma prawo złożyć wniosek do Marszałka Sejmu o przeprowadzenie trzeciej tury wyborów.

Łukasz Jasiński