Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Maja 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 Więc proszę zaczaruj mnie wierszem, co urok posiada i treść. Dotyka problemów dzisiejszych i dla mnie przesłanie ma nieść. Klimatem od razu niech wzruszy, sentencją przybije do drzwi, bo ze mnie pojętny jest uczeń, wiersz taki już dzisiaj daj mi. Zaś piękno języka podkreśli muzyczna rytmika i rym, z metafor pokropi choć deszczyk, i pióro obróci myśl w czyn. Lecz nie mów, że świerzbi więc drapiesz, że w głowie natręctwo i mus, a morał dał dyla gdzieś za piec. Wiersz dobry mi napisz i już. Bezsensy wyrzucaj do kosza, bluźnierstwa od razu na szmelc, a żale w kąciku pozostaw. Uśmiechem mnie uracz jak Szelc. Tęsknoty wylewaj najszczersze, mimozy z nostalgii mi znieś. Więc proszę zaczaruj mnie wierszem, co urok posiada i treść. 12
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 Poprawnie Łukasz Jasiński 1
Gość Opublikowano 13 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 (edytowane) Piosenkowy taki, w stylu dawnych dobrych przebojów jak np. Piosenka jest dobra na wszystko, więc można tak samo i o wierszach. Na wokalistę pasowałby niezrównany Mieczysław Fogg, gdyby jeszcze żył. Do tego ciasteczko, dobra herbatka, przy których można się zadumać, powspominać i powzruszać. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 13 Maja 2025 przez Naram-sin (wyświetl historię edycji)
Dagna Opublikowano 13 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 …czyż trudno Poecie dogodzić, gdy wiosna roztacza swą woń ? i kipiąc wersami radośnie przetyka zieleni toń ? ;), pozdr. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 @Jacek_Suchowicz I ci tu poradzić na taki apetyt, jakbyś nie jadł (nie czytał) cały tydzień. Zupełnie jak małe dziecko, przy spódnicy, Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poczekaj, gorące, musi ostygnąć :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 @Łukasz Jasiński dzięki :)))
Adaś Marek Opublikowano 13 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 @Jacek_Suchowicz Mistrzowska delikatność, zapisuję do ulubionych. Pozdrawiam Adam 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 Witaj Jacku - w twoim stylu czyli fajnie - Pzdr. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 @Naram-sin Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pigwówka - zdróweczko
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poecie dogodzić najłatwiej skrobnąć wiosenny wiersz może być trochę zabawny i ciut liryki mieć 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 @Alicja_Wysocka a czy już jest dobrze wysmażone i nie przypalone?????? :)))))
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 @Jacek_Suchowicz No popatrz, jakoś mi się odechciało ja wiem, że jesteś nienasycony zamknąć mnie w kuchni przy dużych garach i klucz wyrzucić, pichcić wciąż wiersze jeden po drugim, teraz, nie zaraz zabrakło przypraw, gaz wyłączyli sklep dziś zamknęli, nie ma już soli wszystko powinno wszak być do smaku tymczasem język mam zamrożony :) 1
Rafael Marius Opublikowano 14 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przeważnie to bywa albo jedno albo drugie.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 @Adaś Marek gdzie ta delikatność: " Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szczególnie delikatne:))) Dzięki @Waldemar_Talar_Talar dzięki Waldku
Adaś Marek Opublikowano 14 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A choćby tutaj... Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 @Roma dziękuję;)) @Alicja_Wysocka patrząc na Ciebie proszę wybacz nienasycenie człeka męczy bo twoje pióro sięga nieba a możesz pisać znacznie więcej zamykać w kuchni co za bzdura ja nie wiem kto to Ci powiedział sama tam idziesz i akurat gotujesz wiersze tak jak trzeba należysz do tych pań gospodyń co wyczarują coś z niczego mając przyprawy metafory neologizmów garść do tego ... :)))) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 @Jacek_Suchowicz ot wymyśliłeś, wpadłeś na pomysł wystarczy Alę głośno pochwalić zaraz poleci po swoje pióro i do pisania jak nic, zapali o jakim niebie Jacku mi prawisz wena wypiła cały atrament przeciąg wywiewa pomysły, chęci gwoździe rdzewieją do puent, na amen tracę apetyt, zmuszać nie mogę nie goń jak dzieci kiedyś do tranu nie głaszcz po włosek, słodzisz za dużo i takim słowem już nie bałamuć :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 @Alicja_Wysocka czy Ala troszkę zarozumiała o coś takiego nie podejrzewam chwalić ją trzeba talent wspaniały a niech nie leci siedzi jak trzeba pomysłów tysiąc ma w swojej głowie a pod palcami tylko klawisze i dalej cisza już nic nie powiem stukot klawiszy oj chyba słyszę pod włosek nawet nie głaszczę kota cukier śmiertelnym wrogiem człowieka jedzonko wege zdrowe i smaczne ja bałamucę - zaraz uciekam :)) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 @Jacek_Suchowicz sama się zganię ale nie chwalę a zwłaszcza siebie, bo któż by słuchał zaś pierwsza strofka była o Tobie, coś tam przeplotłeś, coś tam rozdłubał? 1
andreas Opublikowano 15 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 @Jacek_Suchowicz Nie tak łatwo spełnić Twoją prośbę. Wiesz przecież, że dobry wiersz zdarza się rzadziej niż rozjechany na drodze borsuk. Pozdrowionka. 1
Rekomendowane odpowiedzi