W dniu 12.05.2025 o 07:21, Alicja_Wysocka napisał(a):@Wiesław J.K., @Naram-sin Myślę podobnie. Nie wiem czy kiedyś już tutaj był, dla mnie nie ważne, ale niechby został. Nikt nas nie zmusza do pisania i wstawiania wierszy, ale myślę, że każdemu zależy żeby były lepsze, żeby wiedzieć co poprawić, co usunąć i wreszcie żeby się czegoś nauczyć. Przecież nie wszystko, co uleje się z pióra, jest wierszem, mówię tutaj także o sobie. A to, że nie wstawia własnych, nie ma znaczenia.
Bo możliwe, że ze strachu, zazdrości, co niektórzy by chwalili, a inni krytykowali.
Na innych portalach są czy byli moderatorzy, przez nich wiersze były oceniane lub odrzucane.
Czekały w tzw. poczekalniach na publikację lub nie.
Tutaj pisać może każdy, ale chyba dobrze wiedzieć i znać prawdę o sobie, bo całkiem możliwe, że się do tego nie nadajemy, może zamiast pisać wiersze, lepiej np. szydełkować.
Sorry za szczerość, wiem, że nie wszystkim się spodoba mój post.
@Alicja_Wysocka Myślę, że szczerość jest ważną cechą i nie ma co za to być sorry. Osobiście cenię takich ludzi. Pozdrawiam!
W dniu 12.05.2025 o 12:40, Rafael Marius napisał(a):
Fajny pomysł na wiersz.
U mnie na osiedlu też dużo mlecznych dróg dopóki nie przyjadą kosiarki.
@Rafael Marius Dziękuję Rafaelu. Tak, natura ma moc i nawet miasto jej nie powstrzyma.
W dniu 21.05.2025 o 08:33, Łukasz Jasiński napisał(a):A czytam tak:
Droga
mleczna jak mlecz i może też tamten
przy wiejskiej drodze - żółtawo
barwi trawę słońcem dla pracowitych
mrówek i życiodajnym miodem
dla pierwszego łańcucha pokarmowego:
życiem dla pszczół i aromatem
To tylko moja skromna interpretacja i niech pan nigdy nie zmienia żadnego portalu - ten portal jest najlepszy - daje całkowitą wolność, inne portale są jeszcze gorsze i to przez beton tak zwanych poetów, którzy w ogóle nie umieją pisać wierszy, taki Jacek Dehnel z Nieszuflady to wtórny analfabeta - naśladuje zagranicznych twórców - wypunktowałem go i bezprawnie wyrzucił mnie, nie wspominając już o Poezji Polskiej - tam rządzi Józef Baran - jak same nazwisko mówi - zwykły baran - nie umie pisać wierszy i też wypunktowałem go i bezprawnie wyrzucił mnie, to tak zwany parnas utrzymywany przez podatników, może pan własnych sił spróbować na Krytyce Literackiej - Tomasz Sobieraj jest obiektywny, nie wspominając już o Fabrice Librorum - ręce opadają...
Łukasz Jasiński
@Łukasz Jasiński Witam Cię Łukaszu! Tak, ten portal jest najlepszy, chwała za to Mateuszowi. Twoja interpretacja brzmi ciekawie, lecz zostawię mój wiersz w orginalnej formie. Dziękuję za komentarz na temat innych portali.
@Lidia Maria Concertina, @Alicja_Wysocka, @violetta, @Annna2
@Łukasz Jasiński, @MIROSŁAW C., @Robert Witold Gorzkowski, @Jacek_Suchowicz, @andreas, @Sylwester_Lasota i @Rafael Marius dziękuję i pozdrawiam serdecznie! :-)))))