violetta Opublikowano 29 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2025 @Alicja_Wysocka ładnie mnie nazywasz:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2025 @violetta No bo tak się nazwałaś, viola silwestri, to znaczy fiołek :)
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Rzetelny. Po co na siłę upiększasz przyrodę, która i tak jest piękna sama w sobie?
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2025 @Naram-sin Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, pociągnąłeś mnie za ucho, ale nie za mocno :) Ech, to ja się zapytam Ciebie po co słuchasz muzyki, ptaki tak pięknie śpiewają, morze szumi, a deszcz opowiada, Nieudolnie naśladuję naturę słowami.
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2025 @Robert Witold Gorzkowski, @Sylwester_Lasota, dziękuję :)
lena2_ Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Uwielbiam Twój styl, jest urzekający:):) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2025 @lena2_ Bardzo mi miło, dziękuję :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To naśladuj udolnie. Chodziło mi o wyraz "przecudnym". I manierę nazywania obiektów, że piękne, tajemnicze, śliczne, słodkie... Poszłabyś do ogródka z farbkami i kolorowała kwiatki, żeby były bardziej...?
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2025 @Naram-sin Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj Panie Czepialski, motyle są przecudne, jak dla mnie, kropelki rosy na pajęczynie w świetle słonecznym, stają się brylantową kolią. Możliwe, że widzisz inaczej, nie zmienię tego, więc uprzejmie proszę, pozwól mi opisać to jak ja widzę. Kwiaty pokolorować? W kwiaciarniach znają się na tym, wsadzają je w jakieś tusze przeróżnych kolorów i gotowe. Niekoniecznie to pochwalam, ale żadnej krzywdy kwiatom ani motylkom nie robię pisanym słowem. Słowa nie zmienię na inne i basta. Ale dziękuję, za marudzenie i czepialstwo też :)
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2025 (edytowane) Są przecudne i nie trzeba tego czytelnikowi pchać przed oczy. Pokaż motyla, jak go widzisz. Kolory, sposób poruszania się, grę świateł, i co tam jeszcze w nim rezonuje z Twoją wrażliwością. Edytowane 30 Kwietnia 2025 przez Naram-sin (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2025 @Naram-sin Dobra jest, mam co chciałam :) Zawsze masz rację, musisz ją mieć? Tym razem nie masz. To słowo pasuje mi do wiersza, do klimatu i pomysłu. Jak się wkurzę, to napiszę jeszcze kilka z tym słowem, o kwiatkach, pieskach, ptaszkach, gwiazdkach i co mi tam jeszcze przyjdzie do głowy. :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2025 @Naram-sin Chyba pazurki, bo drapiesz :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2025 @Bożena Tatara - Paszko, dziękuję Wierna Czytelniczko, pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2025 @MIROSŁAW C., dziękuję :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2025 @n.kardas, dziękuję :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2025 @viola arvensis, dzięki :)
Michał Smółka Opublikowano 9 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2025 @Alicja_Wysocka Bardzo przyjemnie czytało mi się ten wiersz. Wzbudza pozytywne emocje. Przenosi w świat wyobraźni. Gratulacje za piękny utwór :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2025 @Michał Smółka Dziękuję bardzo, Michale :)
beta_b Opublikowano 9 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2025 @Alicja_Wysocka lubię takie wierszyki. Napisałam kiedyś rozmyślankę, Ty Alu zmyślankę. Kto opisze maślankę? Bb a ja z myśli przędę dni kolejne z szerokiego pasma motek zwijam twardych zwartych ciągłych wniosków które potem mogę do celu rozwijać albo i posplatać w dywan albo i wytrzepać jeśli zmienię zdanie cóż się stanie jeśli się rozejdzie materia na trwałe choćby nawet bardzo myślą bardzo urodziwa 1
Rekomendowane odpowiedzi