Dominika Moon Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Potrzeba motywu na sen Rozlewa się od stóp Ciągnie się wzdłuż W środku przestrzelony Widać koniec Jest zaokrąglony Na końcu punkt Dmuchnąć "fffu!" Był tylko zakurzony... 7
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 po co odkurzać stare motywy nudne marudne sny zamulają życie przynosi nam nie na niby tematy na noc niejedną całą :) 1
Dominika Moon Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 @Jacek_Suchowicz czasem się przydają:) warto odkurzać
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2025 A do czego/dokąd zmierza ten tekst? Po co został napisany?
Dominika Moon Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2025 @Naram-sin Dobry wieczór, dziękuję za czytanie! Ten tekst jest słowną wizualizacją fonetyczną słowa "motyw". "M" (Rozlewa się od stóp Ciągnie się wzdłuż) "O" (W środku przestrzelony) "T" (Widać koniec - element hamujący) "Y" (Jest zaokrąglony) (Na końcu punkt) "W" (Dmuchnąć "fffu!") (Był tylko zakurzony..) W moim odczuciu nie tyle zmierza co zatrzymuje się. Jest to pewnego rodzaju przypomnienie że czasem zapominamy - o motywacji, sensie, uczuciu. Po co został napisany? Być może po to, żeby czytelnik sam zadał sobie pytanie o własny "motyw". Ten tekst to jak kurz na czymś indywidualnie istotnym.. wystarczy dmuchnąć. Mam nadzieję, że odpowiedziałam na pytania. Pozdrowienia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2025 @Dominika Moon Dziękuję za wyjaśnienie. Nie pytałem ze złośliwości, tylko sam tekst nijak nie naprowadza na właściwy trop.
Dominika Moon Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdy ma własne.. wyobrażenia. Napisałam krótką instrukcję czym się kierowałam. Motyw "wierszobrodni" ;)
Rekomendowane odpowiedzi