poezja.tanczy Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2025 Z cyklu: Dwóch czy jeden (wspólny tomik z Krzysztofem Eską) Chcę, ale po mojemu Oddałem Tobie Me piękne serce Wszystko dla Ciebie A Ty chcesz więcej Serce to jedno A rozum drugie Coś sobie zostawiłeś Upominać nie lubię Powtarzasz, A ja rozkładam ręce Masz moje serce Czego chcesz więcej Nie mam lepszego Nie mam innego A bez rozumu Tyle tego złego Nie chcę oceniać Ale Twoje serce szkodzi Jest ciężkie I nic z nim nie wychodzi Tylko mnie upomina Mówi, że to moja wina Już wolałbym Twój rozum Zostałby przynajmniej pozór Szczęścia, albo zagubienia I znowu musze odganiać się od cienia A Ty bez serca Jak mój morderca Mówisz, i czubisz Powtarzasz, nie lubisz A mnie się po prawdzie wydaje Że tan altruizm niczym się staje Że niewielu chce serce przyjąć Bo się boi dobro wziąć Bo się boi konsekwencji Które wypływają z dobrych intencji //Marcin z Frysztaka Piszę opowiadania, sztuki teatralne, dialogi kabaretowe i wiersze Wszystkie moje książki Za darmo Znajdziesz na stronie: wilusz.org 7
andrew Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2025 @poezja.tanczy Dobre intencje... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
moina Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2025 (edytowane) @poezja.tanczy Doszukałam się tu, mhh, Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem... rozmowy, wymiany myśli? Raz jakby mężczyzny, raz jakby kobiety: "Oddałem Tobie" - M. "Coś sobie zostawiłeś" - K. "Nie mam lepszego. Nie mam innego" - K. "Już wolałbym Twój rozum" - M. Tekst brzmi dla mnie jak Tango - taniec. (Mam czasami dziwną wizualizację) Swoją drogą myślę że ten kawałek jest dobrą odpowiedzią Pozdrawiam serdecznie Edytowane 16 Kwietnia 2025 przez Domysły Monika (wyświetl historię edycji) 1
Rafael Marius Opublikowano 16 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2025 @poezja.tanczy Znakiem tego należy poszukać kogoś innego. 1
poezja.tanczy Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 @andrew Tak, czasami nas przerastają A innym razem nam ich brak @Hiala Miło mi. Dzięki za obecność i ślad @Domysły Monika Tak. Tango do tego pasuje Dobre skojarzenia Wiele rzeczy da się wyjaśnić tańcem Dzięki, @Rafael Marius Czasami nie ma innego wyjścia Dzięki @Mitylene @sisy89 Dziękuję Wam pięknie I udanych Świąt życzę Wszystkim M. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @poezja.tanczy Świat definitywnie potrzebuje transformacji na lepsze, czy to możliwe, niech wieki odpowiedzą. Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi