Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z początku miałam z nim problem i przy tym dwuwersie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

się zawiesiłam.  Puenta też niedopowiedziana, ogólnie odbieram ten wiersz jako trudny, zamknięty, ale jednak unikalny w swojej symbolice, oniryzmie i wielowymiarowości :)

Zatrzymuje :)

Pozdrawiam ! :)

Deo

Opublikowano

@Roma  

Lubię Cię czytać. Piszesz na pograniczu takiej fantazji, którą można dotknąć, zobaczyć, poczuć. Odnosisz się przede wszystkim do wnętrza własnego ja – emocjonalnej, tożsamości poznawczej. Ta tęcza, choć różnokolorowa, bywa czasem błędnie postrzegana – jej celem jest zaprosić cię do podążania za garnkiem złota. Z pozoru piękna tęcza staje się zgubną obsesją. I jest jednorożec, symbol czystości, i tylko ludzie o czystych sercach, intencjach mogli go zobaczyć.

Wybacz, Roma, czasami mnie poniesie.

Wiersz wyjątkowy! 

Opublikowano

@Deonix_ tak się właśnie zastanawiałam czy za bardzo się nie zamknęłam przy tym wierszu, ale wszystko po Twoim 'ale' i to, że jednak Cię zatrzymał, przekonuje mnie, że jest dobrze. Dziękuję bardzo za ten komentarz, pozdrawiam również :)

@Waldemar_Talar_Talar dziękuję pięknie :)

@Domysły Monika Moniko, jak czytam Twoje komentarze, to zaczynam lubić swoje wiersze trochę bardziej :) ja Ci nie mam czego wybaczać, za wszystko co napisałaś, dziękuję najmocniej :)

Trzymaj się ciepło.

@mariusz ziółkowski bardzo, bardzo dziękuję :) to dużo dla mnie znaczy. Pozdrawiam również.

@andreas prawda.

Dziękuję bardzo, że zajrzałeś, pozdrawiam serdecznie :)

@MIROSŁAW C. @Leszczym dziękuję za ślad :)

Opublikowano

@Roma  

..."zaczynam lubić swoje wiersze trochę bardziej"...

Masz w sobie talent przepływu myśli na słowa, nie szukasz ich, one znajdują ciebie, nie filtrujesz ich przez pryzmat dopuszczalnej formy czy jakości. Za - raz powstaje treść i dlatego się zastanawiasz, czy jest dobrze, bo tak mało tu poprawek.

Pozdrawiam i do poczytania