Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Bożena De-Tre Opublikowano 31 Marca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 Pajęczyna na wietrze Gdybym tak mogła w kościach kreta odnaleźć swoje DNA, uwierzyłabym, że jestem częścią Świata tego. Siadałabym na polanie w fotelu z kwiatów polnych jak królowa. Słuchałabym, co o mnie mówią poddani. Gdybym nie była królową, siadałabym w trawie razem ze swoim przyjacielem Świerszczem i rozmawialibyśmy o tym, jak piękny jest Świat bez ludzi zgiełku, bez pychy i bez kłamstwa. Zmęczona rozmową ze Świerszczem z ważką tańczyłabym w balecie unosząc się w czasie. Gdybym tylko potrafiła wejść w ten baśniowy Świat, nigdy, przenigdy nie zmieniałabym jego zasad. 8
violetta Opublikowano 31 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 @Bożena De-Tre ja się do narcyza nastawiałam, aż pyknęło w kościach:) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 31 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 @violetta -:)i niech pyka-:)Znak że żyjemy-:) 1
violetta Opublikowano 31 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 @Bożena De-Tre cieszą kwiatki:) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 31 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 @violetta Zapach fiołków po rosie wiele tajemnic skrywa…kaczeńce kto dziś o nich pamięta?Polskie kwiaty mają moc . 1
violetta Opublikowano 31 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 @Bożena De-Tre kaczeńce lubią wodę i trawę, ja pamiętam z dzieciństwa, to były kwiaty marzenie dziecka:) co ja przy nich nie robiłam:) to miejsce, to był dla mnie raj:) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 31 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 @violetta ….aż ktoś uznał że Raj na ziemi to Raj Utracony i „ pokrzyżował” kwiaty…. 1
violetta Opublikowano 31 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 @Bożena De-Tre kwiaty i woda zniknęła, cywilizacja niszczy wszystko.
Bożena De-Tre Opublikowano 31 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2025 @violetta Zostaną wspomnienia. 1
andreas Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Z tym DNA to dużo nie brakowało, bo przecież kret chciał pojąć za żonę Calineczkę... Pozdrawiam. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 @andreas -:) to były lata 80….bezbłędnie odcztałeś…dziękujęza przywołanie uśmiechu @Bożena De-Tre Dziś Hamlet i Ofelia w modzie.Pozdrawiam 1
Rafael Marius Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie spory zbiór wspólny DNA by się znalazł. Jesteśmy z kretami ssakami. Miłe marzenia też kiedyś takie miałem. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 @Rafael Marius Myślałam że to kobiece marzenia Rafale-:)Dziękuję za podzielenie się „ słowem”…pozdrawiam.
violetta Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 @Bożena De-Tre jeżeli będzie człowiek:) 2
Rafael Marius Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może i tak. Ja mam duży zbiór wspólny z kobietami. Przez nie i wśród nich wychowany. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 @Rafael Marius I chwała im za takie wychowanie. 1
Rafael Marius Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to miło. Dziękuję w ich imieniu. Większość już nie żyje. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 @Rafael Marius Spoglądają z dumą z góry…ja wierzę że nie tylko”mędrca szkiełko i oko”” a czucie i wiara” na tym Świecie ma swoją przestrzeń do zagospodarowania… @Bożena De-Tre …mają Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie pomyślałbym tak, ale dziękuję. My tu raczej w większości z tego plemienia zarówno panowie jak i panie. Choć panom to faktycznie trudniej z takim podejściem się odnaleźć. Męski świat jest zupełnie inny, z reguły. Choć jak sięgam pamięcią to przy mnie wszyscy moi koledzy łagodniejsi się stawali. Działałem mimowolnie rozbrajająco. Sam nie wiem jak, bo przecież wcale się nie starałem za to na okrągło słyszałem od wszystkich rodziców moich rówieśników, że dobrze wpływam na ich pociechy. Zawsze mnie to dziwiło... 1
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 @Rafael Marius ….może to Santi zadziałali-:)Bez kpiny a z uśmiechem radosnym pomyślałam zastanawiając się „ ilu nas takich”-:) @Bożena De-Tre Serio już całkiem to wszystkim się łatwiej wtedy żyje jak pokazują wspomnienia.Dziękuję za miłe słowa.. 1
Rekomendowane odpowiedzi