Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Hipokryzja, brak konsekwencji… są dobre!!
    • 108. Szturm przez pustą rzekę (narrator: Agrianin)   1.   Weszliśmy wyschniętym korytem — nikt tam nie patrzył.   2.   Sogdowie walczyli tak, jakby śmierć miała ich ominąć.   3.   Jeden padał. Drugi brał jego broń. Trzeci już czekał.   4.   Stary człowiek rzucił we mnie kamieniem. Pomyślałem o moim ojcu.   5.   Widziałem, jak głaz trafił króla — i zrobiło się cicho.   6.   Wstał. Spojrzał na miasto. Potem wydał wyrok.   7.   Skręcałem w ulicę. Ktoś umierał. Skręcałem dalej.   8.   Kobiety wyły, jakby chciały rozerwać niebo.   9.   Wszystko było nasze. Nawet krzyk, który nie był nasz.   10.   Znalazłem medalion. Mały brąz. Czyjaś twarz. Czyjaś pamięć pod butem.   11.   Spiżowa twarz nie miała ust. Nie musiała mówić.   12.   Dziecko z dzidą w drzwiach – wbiłem ją w drewno, nie w pierś, i poszedłem dalej.   13.   Ktoś podał mi wodę po wszystkim – nie pytałem z czyjej studni.   14.   Spod paznokci najtrudniej wypłukać krew.   15.   Miasto leżało — jak zwierzę, któremu odcięto łeb.   16.   „Żyjący bogowie” – ktoś szepnął – „nie mają litości”.   cdn.
    • @LessLove dokładnie, każdy ma szansę na raj:)
    • ~~ Lato bezczelnie kpi z dziewczyn, co lubią brąz ... Te kolory ich ciała - u chłopców zaś ... oczopląs ... Dziś jednak - przy tej pogodzie wyżej wspomniana młodzież zamiast opalać ciało - smartfonową dnia całość spędzają z bólem szyi ... Wakacje - środek lata - a ci ślęczą po chatach, nie bardzo wiedząc, co robić ... Niektórzy mają radochę - bo w ten czas chociaż trochę - szczęśliwi w swoim hobby ... Świat cyfrowy czy popkultura; te ożywają w murach - lecz ciągle przy smartfonach ... Siłownia ... kalistenika - te cieszą po wynikach budowy swej postaci ... Lecz to często ersatze - czas młodości tu tracę bezpowrotnie, lecz z dumą rzeźby swojego ciała - a to nie byle bałach dla spojrzeń koleżanek ... Bo gdy wyjdę na plażę; swą sylwetkę ukażę - podziw na cały ranek ... Lecz dziś - przy tej pogodzie, o ich spojrzeń nagrodzie nie ma co nawet marzyć ... Więc nadal trenujemy bo dobrze o tym wiemy - że to się musi zdarzyć!!! ~~
    • Do tekstu wybranego przez Was autora dodajecie resztę z AI (wokal / muzykę / obraz) i prezentujecie jako twórcze działanie? To jest po prostu ... żenująca próba zaistnienia w sieci!!! Na takie "bibliotekarskie" zapędy do prezentacji swoich ulubionych pozycji jest adres - nasza muzyka - org.fm - strona 166 - Hydepark - Polski Portal Literacki  Czy to tak trudno zrozumieć?!!!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...