Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

A ja pani coś powiem: jest pani zboczona tak jak większość zarozumiałych, jakby inaczej: katolickich - dziwek, słowem: karierowiczek, wie pani: dlaczego mojej mamie nie chcą dać lokalu socjalnego (przysługuje jej jak psu buda) - dlaczego? Bo chcą mi mamę wrzucić na utrzymanie, a mnie wyrzucić do niewolniczej pracy! Naprawdę, jesteście: niewiarygodnie - nienormalne!!! Wie pani co zrobię? Pójdę do sklepu po kolejną wódkę i będę słuchał wojskowe piosenki! Boże! Z kim ja tutaj rozmawiam!? Z iście niewiarygodną patologią!!! Zrozumiała: zarozumiała - pani!?

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Łukasz Jasiński @Łukasz Jasiński ''Nie zaczekam już na ciebie wszystko sobie przemyślałam..kroczysz -biegnę..biegniesz - kroczę''......pozdrawiam.Może to pomoże nie wiem...znaczy ta wódka.Ja jadę do pracy bo warto ''nie wartościując''.

@Bożena De-Tre Powtórzyłam bo z pamięcią to różnie u ludzi Panie Łukaszu od Herbu.

@Łukasz Jasiński Mamie nie tylko kwiaty pan winien przecież...MAMA najpiękniejsze słowo na świecie....tak dobrze pana wychowała.

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

A czy pani w ogóle potrafi normalnie pisać? Po prostu: po polsku i zamiast z takim ogłupiającym chaosem? Taki chaos doprowadza mnie do wściekłego szału, dokładnie: wybucham wtedy wewnętrznie, a jestem w szermierce słownej piekielnie dobry! I będzie pani bardzo zaskoczona: byłem na proteście przeciwko nielegalnej imigracji, jakby inaczej: dzikusów - na zachodniej - granicy i po całej Polsce goniła mnie polityczna policja (pod żadnym pozorem nie mylić - z Polską Policją - patriotyczną), a niedaleko: Stadionu Narodowego w Warszawie jest restauracja obok Teatru Powszechnego i zostałem bardzo miło obsłużony, dalej: na końcu tej miłej dziewczynie zaśpiewałem piosenkę Zbigniewa Herberta - "Wilki" - wyrzuciła moją skromną osobę - mnie? A wręcz przeciwnie! Serce jej pękło i uciekła do ubikacji - po prostu zaczęła płakać... Oczywiście: powiedziałem jej, iż należę do Ruchu Narodowego i wyżej wymieniony ruch jest ze swojej natury socjalny i ma pochodzenie masońskie - już pani wszystko wie?

A jeśli chodzi o wychowanie mojej wyjątkowej osoby: wychowały mnie trzy osoby - tata (nie żyje już), mama i babcia ze strony mamy (nie żyje już) - w takiej kolejności i niech pani zauważy absurdalność wyżej wymienionej sytuacji: to właśnie ONI pragną, aby osoba niepełnosprawna o stopniu umiarkowanym - jestem osobą niesłyszącą - słuch straciłem po operacji na nosie - prawdopodobnie przez źle użytą narkozę, więc: posiadam nabytą niepełnosprawność - utrzymywała osobę pełnosprawną (mamę) - co jest całkowicie nielegalne według Kodeksu Cywilnego i według Kodeksu Karnego - nie wspominając już o ustawie zasadniczej - Konstytucji Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej i Karcie Praw Osób Niepełnosprawnych - co pani na to? A może coś innego? Opieka Pomocy Społecznej nie pomogła mi jako osobie nielegalnie bezdomnej - pomogły mi dziewczyny z Wydziału Zasobów Lokalowych na Wiktorskiej w Warszawie, a teraz: kiedy mam lokal socjalny - nagle chcą mi pomóc? Nie, proszę łaskawej pani: nie chcą mi pomóc - chcą mi wrzucić na utrzymanie jakąś osobę niepełnosprawną i jak pani widzi: to już kolejna absurdalność, natomiast: w moim pojęciu jest to po prostu pasożytnictwo - próba wykorzystania mojej skromnej osoby...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

I widzi pani? Z jednej strony: skrajna - lewica, a z drugiej strony: skrajna - prawica, tymczasem: można - porozmawiać? Jak najbardziej można!? Zamiast - non stop - bez sensu wypominać sobie krzywdy, nieprawdaż? O takich ludziach jak ja - mówią: pół żartem i pół serio - bezdomne sieroty patriotyczne...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

A coś jeszcze pani powiem: jak pracowałem w Archiwum Akt Nowych na stanowisku pomocnika gospodarza i jak - zgłodniałem, a dyrektor Tadeusz Krawczak akurat miał gościa - ministra Bogdana Zdrojewskiego i u sekretarki trzymał lodówkę, otóż to: osoby, które pracują fizycznie - potrzebują dużo więcej jedzenia, dalej: dyrektor miał w lodówce chleb, pomidory i kiełbasę, wziąłem trochę jego jedzenia bez pytania i po prostu zjadłem...

Oczywiście: nie wszystko - nie jestem przecież chamem, niektórzy w takiej sytuacji - zachowują się iście niejako - dwuznacznie: pokornie, głos im pęka - ani słowa nie mogą z siebie wypowiedzieć - glisty moralne - ostatnie słowa dotyczą sekretarki, a skąd o tym wiem? To jest właśnie empatia - zdolność wyczuwania nastrojów - u innych ludzi...

I to samo robi pani... Gdyby prezydent Andrzej Duda odwiedził pani dom, a pani co? Pani po prostu zmięknie i jeszcze na kolanach by pani błagała o autograf wyżej wymienionego prezdenta, aby potem wszystkim pokazywać...

- Patrzcie! Jaka wielka jestem! Mam autograf!

To jest właśnie zachowanie charakterystyczne dla dwunożnych ssaków agresywnych - iście podwójna moralność i ukrywanie własnych intencji - ukrytych...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

I albo to: na rogu Nowego Świata i Alei Jerozolimskich poderwałem dziewczynę, oczywiście: piękną - blondynkę, a jak wiadomo: Polki są przekorne, sam jestem Polakiem i dobrze o tym wiem, ona zaczęła mnie wtedy gonić - wpadłem na prezydenta Rafała Trzaskowskiego...

- Ojej, to było niechcący...

- Nie, nic się stało... Bawcie się i kochajcie się...

To jest właśnie, proszę pani, realny świat - życie, a reszta to nic innego jak propaganda - dlatego właśnie nie oglądam telewizji, zresztą: nie mam telewizora - wyrzuciłem przez okno, następnego dnia posprzątałem i wyrzuciłem resztki - pralni mózgów - do kosza, proste i logiczne i jasne? To jest właśnie odpowiedzialność... Wyrzuciłem do kosza na śmiecie w śmietniku...

Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór 

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

A wie pani: kiedy przeszedłem wewnętrzną metamorfozę? Przez dziewczynę, którą bardzo kochałem, a ona mnie zdradziła! I zamiast publicznie zrobić awanturę i ją ośmieszyć - skompromitować, przełknąłem to, jednocześnie: stanąłem się bardzo niedostępny - zimny, ludzie, którzy patrzyli mi w oczy - od Nowego Miasta do Starego Miasta w Warszawie - byli niesamowicie przerażeni - miałem obłęd w oczach - szaleństwo, to jest właśnie, proszę łaskawej pani, miłość wobec kobiet, otóż to: jak mężczyźni zostaną zdradzeni - nie ma już odwrotu, dlatego też: nie wolno wyciągać mrocznego serca - będzie jeszcze gorzej...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

I jeszcze mało tego, a kiedy przypadkiem spotkałem dziewczynę ze szkoły podstawowej na Zakroczymskiej w Warszawie (Pałac Sapiehów) i miała ona problemy - była po prostu gnębiona, wyszydzana - wykorzystywana przez własną matkę - jej matka to kawał katolickiej dziwki - kawał niesamowitego wieprza...

I to ona właśnie mnie poderwała - wszystko mi powiedziała jak na spowiedzi i płakała jak nastolatka - co jest grane, dalej: bawiliśmy się i kochaliśmy się i całowaliśmy się i w końcu mi...

- Nadal jestem dziewicą...

A miała już wtedy dwadzieścia siedem lat, uważa łaskawa pani - mnie nie bolało? Tak miała zablokowane między nogami i byłem iście przerażony... Bo przecież mogło jej - coś nierównego do łba strzelić, a potem: oskarżyć mnie o gwałt - teraz - co? Po prostu żyje swobodnie i jest dostępna dla wszystkich ludzi - wcześniej miała kompleksy, acha, jest także miła i pełna naturalnego życia - robi co chce i w czym jest problem, proszę łaskawej pani? Jej: wolność - wyzwolenie z amoralnych pasów bezpieczeństwa - tak zwanego dekalogu?

Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór 

Opublikowano

@Łukasz Jasiński Panie Łukaszu szczery z krwi i kości( z dużym potencjałem ) z Pana młody człowiek tylko po co te „ ataki agresji…”.Mogę pana nie odwiedzać ja ale inni zostaną a ludzie są tacy sami tylko mamy inne możliwości i dlatego stajemy się inni…często żli.Lubię używać skrótów myślowych jeżeli wierzę że po drugiej stronie jest człowieczy odbiór…dobrego zatem i nie obrażajmy się na siebie ani siebie.Każdego jednakowo boli.

@Bożena De-Tre Dziękuję za „ spowiedż grzesznika(fajny byłby tytuł dla pana tekstu kolejnego-:)….i rozgrzeszam -:)Pozdrowienia z Wrocławia.

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

Nie, nic pani nie rozumie, przed chwilą byłem łagodny, miły i spokojny, a pani - co!? Bezpodstawnie OSKARŻA mnie pani o AGRESJĘ!!! Postawą AGRESJI jest ZAWIŚĆ, KŁAMSTWO i ZAZDROŚĆ - NIENAWIŚĆ wynikająca z NIECZYSTEGO SUMIENIA i NIEUDACZNISTWO - chęć zdominowania innej osoby w sensie mentalnym - pragnienie przejąć władzy nad inną osobą - MĄDRZEJSZĄ i tutaj dochodzimy do kolejnego wniosku - mamy do czynienia z osobą bardzo niebezpieczną - PSYCHOPATYCZNĄ!!!

Dajmy taki z góry przykład: jeśli ustąpię pani i co wtedy pani zrobi? Zajmie mi pani moje miejsce, a mnie pani wyrzuci poza margines życia społecznego? A nawet: przywłaszczy sobie pani mój lokal socjalny, natomiast: mnie pani wyrzuci na warszawską kostkę brukową, tak? To pani ma bardzo ogromny problem: jest pani agresywna, przewrotna, fałszywa, niesamowicie pusta wewnętrznie - prowokująca i pod każdym względem - zboczona i czego pani jeszcze ode mnie chce? Niech pani wreszcie zacznie odpowiadać na zadawane pytania - na tym polega kulturalna wymiana zdań!!! A poza tym: AROGANCJA, GŁUPOTA i IGNORANCJA - to nic innego jak - AGRESJA!!!

A kiedy pani zabraknie kontrargumentów, to: zacznie mnie pani pouczać o POKORZE, SZACUNKU i MIŁOŚCI wobec innych ludzi - bliźnich, nieprawdaż? I tutaj dochodzimy do kolejnego wniosku: ma pani nieuzasadnione postawy ROSZCZENIOWE!!! Traktuje pani innych ludzi według własnej MIARY!!! Idźmy jeszcze dalej: a czy - ZAWOALOWANY SZANTAŻ, PROWOKACJA i SUGESTIA - to też nie - AGRESJA?

Wszystko pani znajdzie w moich esejach pod tytułem - "Z pamiętnika bezdomnego", "Saga" i "Silva Rerum" - także w wierszu - "Kierowca" - wtedy może pani wreszcie zrozumie - jest całkowicie na kompletny odwrót, kończąc: gdzie opisała pani własne doświadczenia życiowe?

Łukasz Jasiński

Opublikowano

@Łukasz Jasiński Panie Łukaszu jednak pan nie zrozumiał.Daleko mi do oskarżania innych bo niby dlaczego miałabym to robić?Oceniać też nie chcę!Jednak nie wszyscy jesteśmy z tego samego „ rodu” ja zapewne wypadłam z gniazda i może dlatego nauczyłam się frywać?! Tego samego życzę Panu również bo widzę że skrzydła Pan ma.Nie psujmy sobie kolejnego poranka zatem „ żegnam”…serdecznie.

@Łukasz Jasiński gdyby odpowiadała na pytania tak jak pan tego oczekuje byłoby słabo i bardzo agresywnie a po co?!Troszkę szkół skończyłam a reszta to życie…a te akurat bywa bardzo szczęśliwe..myślę-jestem: czego chcieć więcej?

@Bożena De-Tre i jak pan zapewne widzi udaje mi się przeczytać czasami bez „ zrozumienia” a to już „ Sztuka walki”.

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

Naprawdę pani myśli, iż nic nie zrozumiałem? A wie pani co? Jest pani taka malutka w porównaniu ze mną i jeszcze ma pani niewiarygodny tupet - bezczelność - pisać tak zwane wiersze, chociaż: w ogóle nie umie pani pisać - nie udowodniła pani tego...

O takich po prostu mówimy: ćwierćinteligencja - zawsze wchodzą w pupę tym, którzy dobrze płacą - zamiast: iść do pracy - dotarło do łaskawej pani?

I mam bardzo dużo wódki - odpoczywam - mam prawo robić to - co po prostu - chcę, tak: mam bardzo silny instynkt mordercy i wynika on z nielegalnej - bezdomności - z walki o przetrwanie - życie i kto jest za to odpowiedzialny - ja!?

I wiem o tym: niektóre osoby zgłaszają pomoc...

- Zacznij, wreszcie, kurwa, myśleć - samodzielnie!!!

I powiedziałem raz na zawsze - jestem po stronie Palestyny i jeśli tutaj - w mojej Ojczyźnie - żyją polscy żydzi - mają do tego prawo, natomiast: syjoniści - nie mają żadnego prawa - mają własny kraj i niech sobie żyją po swojemu, a nie: niech - nie narzucają własnych problemów nam, Polakom!!! Proste i logiczne i jasne?

Izraelu i Izraelu i Izraelu - jakiś taki wielki jesteś... A prawda po prostu jest taka - jesteś po prostu - do zadeptania w każdej chwili, ot tak, po prostu... Kończąc: puenta jest bez sarkastycznej ironii - mówię o tym, aby głupcy zrozumieli - głupcom - non stop - trzeba tłumaczyć i przypominać i tłumaczyć...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

Raczej to większość ludzi powinna się ode mnie uczyć, a przede wszystkim: pani... Jestem osobą bardzo mocno doświadczoną życiowo, otóż to:

- kilka razy dość mocno złamane serce,

- całkowicie nielegalna bezdomność,

- niewiarygodne nękanie przez czarną mafię - kościół (prawo kanoniczne) i niektóre jednostki systemu państwowego (głównie przez tak zwany wymiar sprawiedliwości) - oni z góry skazują obywatela na osobę winną, chociaż: to często - obywatel posiada dowody złamania prawa przez nich samych,

kończąc: mi wrażliwość okazuje Wojsko Polskie, Służby Specjalne i Policja Polska, także: niektórzy ludzie o bardzo dobrym sercu - inteligentni, wrażliwi i empatyczni - nie jestem upoważniony, aby o tych ludziach publicznie rozmawiać...

Łukasz Jasiński