Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

A ja pani coś powiem: jest pani zboczona tak jak większość zarozumiałych - katolickich dziwek - karierowiczek, wie pani dlaczego mojej mamie nie chcą dać lokalu socjalnego? Bo chcą mi mamę wrzucić na utrzymanie, a mnie wyrzucić do pracy! Naprawdę, jesteście nienormalne! Wie pani co zrobię? Pójdę do sklepu po kolejną wódkę i będę słuchał wojskowe piosenki! Boże, z kim ja tutaj rozmawiam! Z niewiarygodną patologią!!! Zrozumiała pani!?

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Łukasz Jasiński @Łukasz Jasiński ''Nie zaczekam już na ciebie wszystko sobie przemyślałam..kroczysz -biegnę..biegniesz - kroczę''......pozdrawiam.Może to pomoże nie wiem...znaczy ta wódka.Ja jadę do pracy bo warto ''nie wartościując''.

@Bożena De-Tre Powtórzyłam bo z pamięcią to różnie u ludzi Panie Łukaszu od Herbu.

@Łukasz Jasiński Mamie nie tylko kwiaty pan winien przecież...MAMA najpiękniejsze słowo na świecie....tak dobrze pana wychowała.

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

Czy pani potrafi normalnie pisać? Po polsku i zamiast z takim chaosem, będzie pani bardzo zaskoczona: byłem na proteście przeciwko nielegalnej imigracji - dzikusów na zachodniej granicy i po całej Polsce policja mnie goniła, a niedaleko Stadionu Narodowego jest restauracja Teatr Powszechny i zostałem bardzo miło obsłużony, a na końcu tej miłej dziewczynie zaśpiewałem piosenkę Zbigniewa Herberta - "Wilki" i co? Wyrzuciła mnie? Wręcz przeciwnie, serce jej pękło i uciekła do ubikacji - zaczęła płakać, oczywiście: powiedziałem jej, iż należę do Ruchu Narodowego i Ruch Narodowy jest ze swojej natury socjalny i ma pochodzenie masońskie, już pani wszystko wie?

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

Widzi pani? Z jednej strony skrajna lewica, a z drugiej strony skrajna prawica, a można porozmawiać? Można? Zamiast non stop bez sensu wypominać sobie krzywdy, nieprawdaż? O takich ludziach jak ja mówią: pół żartem i pół serio - sieroty patriotyczne...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

A coś jeszcze pani powiem: jak pracowałem w Archiwum Akt Nowych na stanowisku pomocnika gospodarza i zgłodniałem, a dyrektor Tadeusz Krawczak akurat miał gościa - ministra Bogdana Zdrojewskiego i u sekretarki trzymał lodówkę, otóż to: osoby, które pracują fizycznie - potrzebują dużo więcej jedzenia, a dyrektor miał w lodówce chleb, pomidory i kiełbasę, wziąłem trochę i zjadłem, oczywiście, iż nie wszystko, nie jestem przecież chamem, niektórzy w takiej sytuacji zachowują się dwuznacznie: pokornie, głos im pęka - ani słowa nie mogą z siebie wypowiedzieć - glisty moralne - ostatnie słowa dotyczą sekretarki, a skąd o tym wiem? To jest właśnie empatia - zdolność wyczuwania nastrojów u innych ludzi...

I to samo robi pani: gdyby prezydent Andrzej Duda odwiedził pani dom, a pani co? Pani zmięknie i jeszcze na kolanach by pani błagała o autograf, aby potem wszystkim pokazywać...

- Patrzcie! Jaka wielka jestem! Mam Autograf!

To jest właśnie zachowanie charakterystyczne dla dwunożnych ssaków agresywnych - podwójna moralność i ukrywanie własnych intencji.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

Albo to: na rogu Nowego Świata i Alei Jerozolimskich poderwałem dziewczynę, oczywiście, piękną - blondynkę, a jak wiadomo: Polki są przekorne, sam jestem Polakiem i ona zaczęła mnie gonić i wpadłem na Rafała Trzaskowskiego...

- Ojej, to było niechcący...

- Nie, nic się stało... Bawcie się i kochajcie się...

To jest właśnie, proszę pani, realny świat - życie, a reszta to propaganda - dlatego właśnie nie oglądam telewizji, a zresztą: nie mam telewizora - wyrzuciłem przez okno, oczywiście: następnego dnia posprzątałem i wyrzuciłem resztki - pralni mózgów - do kosza, proste i logiczne? To jest właśnie odpowiedzialność...

Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór 

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

A wie pani: kiedy się zmieniłem, przez dziewczynę, którą bardzo kochałem, a ona mnie zdradziła! I zamiast publicznie robić awanturę i ją ośmieszyć - skompromitować, przełknąłem to, a jednocześnie: stanąłem się bardzo niedostępny i zimny, ludzie, którzy patrzyli mi w oczy - od Nowego Miasta do Starego Miasta - byli przerażeni - miałem obłęd w oczach i szaleństwo, to jest właśnie, proszę pani, miłość wobec kobiet, a jak mężczyźni zostaną zdradzeni - nie ma już odwrotu, dlatego też: nie wolno wyciągać mrocznego serca - jeszcze gorzej będzie.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

Mało tego, a kiedy przypadkiem spotkałem dziewczynę ze szkoły na Zakroczymskiej i miała problemy - była gnębiona, wyszydzana i wykorzystywana przez własną matkę - jej matka to kawał katolickiej dziwki - kawał wieprza i mnie poderwała i wszystko mi powiedziała co jest grane i kochaliśmy się, całowaliśmy się i w końcu mi powiedziała, iż jest dziewicą, a miała dwadzieścia siedem lat, myślała pani, iż mnie nie bolało, tak miała zablokowane między nogami i byłem przerażony, przecież mogło jej coś nierównego do łba strzelić i oskarżyć mnie gwałt, a teraz co? Żyje, jest swobodna, dostępna wobec ludzi, miła i pełna życia - robi co chce i w czym problem, proszę pani?

Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór 

Opublikowano

@Łukasz Jasiński Panie Łukaszu szczery z krwi i kości( z dużym potencjałem ) z Pana młody człowiek tylko po co te „ ataki agresji…”.Mogę pana nie odwiedzać ja ale inni zostaną a ludzie są tacy sami tylko mamy inne możliwości i dlatego stajemy się inni…często żli.Lubię używać skrótów myślowych jeżeli wierzę że po drugiej stronie jest człowieczy odbiór…dobrego zatem i nie obrażajmy się na siebie ani siebie.Każdego jednakowo boli.

@Bożena De-Tre Dziękuję za „ spowiedż grzesznika(fajny byłby tytuł dla pana tekstu kolejnego-:)….i rozgrzeszam -:)Pozdrowienia z Wrocławia.

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

Nie, nic pani mi rozumie, przed chwilą byłem łagodny, spokojny i miły, a pani co? Oskarża mnie pani o agresję? Postawą AGRESJI jest ZAZDROŚĆ i NIEUDACZNISTWO, dajmy sobie przykład: jeśli ustąpię i pani co zrobi? Zajmie mi pani moje miejsce, a mnie pani wyrzuci na na warszawską kostkę brukową, tak? To pani ma problem: jest pani agresywna, pusta wewnętrznie, prowokująca, zboczona i czego jeszcze pani ode mnie chce? Niech pani wreszcie nauczy się odpowiadać na pytania!!! 

Łukasz Jasiński herbu Topór 

Opublikowano

@Łukasz Jasiński Panie Łukaszu jednak pan nie zrozumiał.Daleko mi do oskarżania innych bo niby dlaczego miałabym to robić?Oceniać też nie chcę!Jednak nie wszyscy jesteśmy z tego samego „ rodu” ja zapewne wypadłam z gniazda i może dlatego nauczyłam się frywać?! Tego samego życzę Panu również bo widzę że skrzydła Pan ma.Nie psujmy sobie kolejnego poranka zatem „ żegnam”…serdecznie.

@Łukasz Jasiński gdyby odpowiadała na pytania tak jak pan tego oczekuje byłoby słabo i bardzo agresywnie a po co?!Troszkę szkół skończyłam a reszta to życie…a te akurat bywa bardzo szczęśliwe..myślę-jestem: czego chcieć więcej?

@Bożena De-Tre i jak pan zapewne widzi udaje mi się przeczytać czasami bez „ zrozumienia” a to już „ Sztuka walki”.

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre

Nie zrozumiałem? A wie pani co? Jest pani taka malutka w porównaniu ze mną i jeszcze ma pani tupet i bezczelność pisać wiersze, chociaż: nie umie pani pisać wierszy, a o takich mówimy: ćwierćinteligencja - zawsze wchodzą w pupę tym, którzy płacą - zamiast iść do pracy - dotarło do pani? Mam bardzo dużo wódki, odpoczywam: mam instynkt mordercy, wiem o tym: niektóre osoby zgłaszaja pomoc, zacznij wreszcie, kurwa, myśleć! Powiedziałem raz: jestem po stronie Palestyny i jeśli tutaj w mojej Ojczyźnie - żyją polscy żydzi - mają do tego prawo, natomiast: syjoniści - nie mają żadnego prawa - mają własny kraj i niech sobie żyją po swojemu, a nie: własne problemy narzucać nam, Polakom!!! Proste i logiczne? Izraelu i Izraelu i Izraelu jak taki wielki jesteś, a prawda jest taka prawda - do zadeptania!!! Puenta jest bez sarkastycznej ironii - mówię o tym, aby głupcy zrozumieli - głupcom non stop trzeba tłumaczyć!!!

Łukasz Jasiński