Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• poezja niczyja  wybór czy konieczność rajem dla motyli poprzez całą wieczność spętana liryką mami nastrojami a wiersz wyszedł lekko czy wydrukowany :)))
    • ciekawska z rana dzwoni do koleżanki  powiedz mi droga bo nie wytrzymam ...  jak udała się randka , jaką furą podjechał  jakim kolorem róż cię przywitał i do której  wytwornych zaprosił restauracji - no i wiesz...  wybacz ze pytam - czy był słodszy od miodu  podczas nocnej gry  ta  wysłuchawszy wszystkiego spojrzała  uśmiechnięta na partnera którego czule  pocałowała po czym kładąc na jego ustach  dłoń zaczęła opowiadać  wyobraź sobie moja miła że było cudownie  cudowniej niż myślisz ponieważ przyjechał  po mnie powozem zaprzęgniętym w ogniste  rumaki i podarował bukiet tęczowych kwiatów  które pachniały wiatrem a potem zaprosił na  przejażdżkę po okolicznych lasach podczas  której pięknie mówił o miłości  i dopiero nad ranem odwiózł mnie do domu  a na pożegnanie życzył romantycznych snów  uwierz mi to była - jednak ciekawska jej  przerwała mówiąc - bredzisz czy śnisz moja  droga i wyłączyła telefon dzięki czemu już  nie usłyszała jak oboje zaczęli głośno się  z niej śmiać  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tu się zatrzymałem, ponieważ słowo 'hipnotyzował'(czas przeszły) nadaje całości nostalgiczny ton, podkreślając piękno, jakie kiedyś było magiczne, lecz teraz jest inne.   Natomiast (na przykład): Z tej pary piegów( , )co motyl strącił, hipnotyzuje — Dzika uroda.   Podkreśla, że piękno wciąż jest żywe, dynamiczne i aktualne. _________________________________________   Całość mnie się podoba Pozdrawiam serdecznie  
    • @beta_b - piktogram piegów, które... (inkubacja zadziałała, ale to Ty kontrolujesz kierunki napięć; fajnie było pogadać technicznie, bo tematycznie właściwie ze wszystkimi się zgadzam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

).
    • odbijam się echem a niosę wciąż dalej choć jutro upadnę  to dziś znowu wstaję tak ciężko oddychać grać słowem jak w karty nie ufać nikomu gdy los na wpół zdarty lecz skrzydła co ciągnę znów w niebo się wzbiją bym mogła pozostać  poezją niczyją       *Kochani, w sprzedaży ukazał się mój drugi tomik pt."Róże I błękity". Obecnie w księgarni Ridero a już wkrótce będzie dostępny w Bonito I innych  księgarniach, oczywiście w wersji papierowej i e-book. Zachęcam do odwiedzin i czytania

Poniżej linki do obu ksiazek:   

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...