Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @mariusz ziółkowski   Oczywiście, a tak przy okazji: wbrew powszechnej opinii - nie robię zamieszania, tylko: porządek - usuwam bezwartościowe rymowanki, natomiast: te - niepoprawne politycznie - wrzucam na pierwsze miejsce w moim profilu za pośrednictwem artystycznych zdjęć w komentarzach i wszystko jest zgodne z tutejszym regulaminem, dziękuję za polubienie i komentarz.   Łukasz Jasiński 
    • @iwonaroma Tak jest:)  A co do człowieka z balkonikiem. Przeżył gehennę raka. Spotkałem go jakieś dwa lata później. On mnie poznał. Prowadził z córką maleńki antykwariat na Starym Mieście. Opowiedziała mi dziwną historię. Rak zaatakował mu znienacka dół któregoś płuca i dał błyskawiczny przerzut na kręgosłup. Facet nie poddał się żadnemu leczeniu i był gotów na śmierć. Ale do szpitala przychodziła dwa razy  dziennie jego córka. Nie nosiła mu zupek czy kanapek tylko intensywnie masowała mu stopy. Taka swoiska akupresura. Tata dostawał tylko zastrzyki przeciwbólowe. I rak zniknął. Organizm wchłonął te komórki  czy coś takiego. Kiedy go spotkałem dalej był chudy ale ruchliwy i miał bystre oko. Powiedział do córki - to jest ten pan ze szpitala. Ona się uśmiechnęła i podała mi dłoń. Powiedziała jeszcze, że inaczej sobie mnie wyobrażała. Nigdy więcej ich nie widziałem.   Iwona. Czy Ty widzisz jak ja się przed Tobą otwieram? rusłan.
    • @Łukasz Jasiński Wiersz zatrzymał mnie na dłużej, grą przeciwstawień. Pozdrawiam.
    • Nieznajoma    I kojąca nagość pachnąca różami: złudzeniami i oczy piekielnie mroczne i kojąca nagość pachnąca różami:   idziesz cała drżąca - podchodzisz i unikasz mojego wzroku - spojrzenia, idziesz cała drżąca - podchodzisz   i powiedz mi: czego ty chcesz, czego ty chcesz i czego ty chcesz i powiedz mi: czego ty chcesz,   idziesz cała drżąca - podchodzisz i unikasz mojego wzroku - spojrzenia, idziesz cała drżąca - podchodzisz   i kojąca nagość pachnąca różami: złudzeniami i oczy piekielnie mroczne i kojąca nagość pachnąca różami...   Łukasz Jasiński (listopad 2019)
    • Nieznajoma    I kojąca nagość pachnąca różami: złudzeniami i oczy piekielnie mroczne i kojąca nagość pachnąca różami:   idziesz cała drżąca - podchodzisz i unikasz mojego wzroku - spojrzenia, idziesz cała drżąca - podchodzisz   i powiedz mi: czego ty chcesz, czego ty chcesz i czego ty chcesz i powiedz mi: czego ty chcesz,   idziesz cała drżąca - podchodzisz i unikasz mojego wzroku - spojrzenia, idziesz cała drżąca - podchodzisz   i kojąca nagość pachnąca różami: złudzeniami i oczy piekielnie mroczne i kojąca nagość pachnąca różami...   Łukasz Jasiński (listopad 2019
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...