wierszyki Opublikowano 7 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2025 (edytowane) Przy drodze Żegna się ze mną Kraczący przyjaciel *** w ciepłym podmuchu w całej okazałości kraczący kamrat Edytowane 8 Marca 2025 przez aff I (wyświetl historię edycji) 3
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - trochę mało sylab - 5-7-5 - próbuj dalej - Pzdr. 1
wierszyki Opublikowano 7 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kra, kra, kra ;-)) Nie ma siły jak tu żyć, uszczypliwym trzeba być ;-) 1
wierszyki Opublikowano 7 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;-)
Nata_Kruk Opublikowano 7 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2025 affko... tu nikt nikogo nie szczypie..:) ale sylab brakuje, a do pięciu i siedmiu nauczyłam się liczyć, no i... brak..:(
iwonaroma Opublikowano 7 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2025 Dobre. Klasyczne 5-7-5 pozostawmy klasykom ;) 1
wierszyki Opublikowano 8 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciepły prąd. Przy drodze żegna się ze mną kraczący przyjaciel. (17 sylab) Smutne to bardzo. Jak szybko się uczą. I innym wzgardzą. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :-) @Nata_Kruk @Nata_Kruk Przepraszam, jeśli Cię to dotknęła zbyt bardzo moja odpowiedź, chciałam tylko byś może trochę... poczuła "moje" haiku takim jakim jest... Tego nie da się przestawić jakoś inaczej, bo wychodzi coś całkiem innego, Np. kamrat to nie to samo co przyjaciel, chociaż słownik niby potwierdza, że to samo. Ale przyjaciel to przyjaciel, po prostu, jedyne takie słowo.. I zawsze dopiero gdy coś tracimy, uświadamiamy to sobie. Głupi gawron, pewnie tylko przyleciał, by oznajmić, że to jego teren przed odwrotem. Niemniej, pogadaliśmy sobie przez chwilę w jego języku, a co on tam zrozumiał, nie mam pojęcia Pozdrawiam:-) Pozdrawiam :-) Edytowane 13 Marca 2025 przez aff @natakruk (wyświetl historię edycji) 1
wierszyki Opublikowano 8 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nigdzie tak nie ostra walka Mistrzów pióra Legion w szrankach. ;-) 1
Rekomendowane odpowiedzi