Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zwłaszcza ostatnia - bardzo

wciąż chcemy chodzić obok czasu

choć nam wykręca różne koła

cykliczność zjawisk jak zima lato

i ocieplenia raz na sto lat

a my fragmentem długiej nici

której środek wpadł do kałuży

nagle się zjawia i zniknie nagle

to pobrudzenie czemuś służy

pozdrawiam

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję za pozytywną opinię i mądry wierszyk.

Niektórzy starają się go nie zauważać. Ta tendencja do bycia wiecznie młodym i odcięcie od natury oraz jej cykliczności.

Współczesny człowiek większość życia spędza w domu, gdzie jest mniej więcej zawsze tak samo. Nie sieje, nie orze i nie zbiera plonów.

Opublikowano

@Rafael Marius ogólnie bardzo zielono, wszędzie na kroku jakaś egzotyczna roślina, kwiat, banany na wyciągnięcie dłoni, miałam ochotę zerwać:) namachałam się spacerując, tu jest wyzwanie chodzić:) Gran Canaria jest górzysta, ale Madera przebija widokami, przepaściami i roślinnością:) wrażenie pozytywne, czas tutaj się zatrzymał i dojrzewa, tu są tak strome ulice, można się lekko stoczyć:) jutro jadę na najwyższy klif Cabo Girao i przez tundrę oraz na kąpiel w wulkanicznym basenie. Pogoda dla mnie idealna, nie za gorąco, ale mi jest bardzo, dużo spala się kalorii i czułam się rozgrzana, wieczory ciepłe. Ogólnie cieplej niż w Polsce, ale troszeczkę. Jestem w fajnym hotelu, bo mam pod ręką promenadę, baseny, blisko centrum. Ogólnie fajnie, choć ten język płata figle i sporo jest murzynków w hotelach:)