Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Roma Opublikowano 3 Marca Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Marca wkładam ci do ust dmuchawca niech wiatr rozsieje wyuśmiechane nasionka ten jeden raz bo więcej się nie nabierzesz ziarenka dzikiej róży które wrzucam za koszulkę... za( )piekło dałeś im chwile nieba czuły dotyk jesteś jeszcze trochę zły ale było warto choć chciałabym to rzep we włosach nie jest moją zasługą nie do końca mam słabą celność gdy śmiech zaparowuje oczy przyczepił się dziad wspomnieniami niesionymi od róż 11
Wiesław J.K. Opublikowano 3 Marca Zgłoś Opublikowano 3 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Roma Niech zostanie zapach róż! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
andreas Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca Bardzo ładny wiersz.Pozdrawiam. och nawet nie wiesz jakie to łatwe wystarczy przecież zimę przeczekać a wtedy wiosną pierwszym dmuchawcem odlecisz sobie hen i cię nie ma 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca @Roma Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Roma, lubię Cię czytać, choć mieszkasz nie w tej samej bajce, nie piszesz rymem, (a może?) to włazisz mi od skórę i zostajesz. Poszerzasz granice mojej wyobraźni. To jest coś co lubię i na co poluję :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca @Roma Jeszcze cosik. Ziarenka dzikiej róży mają to do siebie, że są okrutnie dokuczliwe. Uwalniają się z nich niewidzialne pyłki, które powodują swędzenie. W owocu jest ich mnóstwo i trzeba je wywalić koniecznie, co do jednej pesteczki. Wiem o tym, bo zrywam te owoce na konfiturę, ma jak dla mnie, niebiański smak. Trzeba do tej mozolnej pracy szczelnie się poubierać, jednak mimo wszystko, warto :) 2
Roma Opublikowano 4 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca (edytowane) @Wiesław J.K. tak, niech zostanie ;) dziękuję za komentarz :) @andreas Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cudnie... dziękuję bardzo, pozdrawiam ;) @Alicja_Wysocka rymem nie piszę, boję się, jeszcze jest to dla mnie za trudne. niesamowicie miło mi się zrobiło jak czytałam Twój komentarz, dużo to dla mnie znaczy, dziękuję pięknie :) Co do konfitury z dzikiej róży, to przyznam, że nigdy nie jadłam, ale po tym co piszesz, to muszę spróbować. Bardzo dziękuję i dobrego dnia Ci życzę, trzymaj się ciepło ;) Edytowane 4 Marca przez Roma (wyświetl historię edycji) 1
andreas Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca @Roma To jest pierwsza zwrotka mojego wiersza "Jakie to łatwe".Jeśli będziesz miała wolną chwilkę możesz u mnie przeczytać.Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca ładne a ja dodam: ziarenka dzikiej róży to rzecz od wieków znana na ludowych zabawach w Szkocji rozpylane przyjemne z pożytecznym połączyć umieją Szkoci od wieków nie istnieje u nich problem dzietności :)
Roma Opublikowano 4 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca @andreas chętnie zajrzę :) @Rafael Marius dziękuję :) @Jacek_Suchowicz oooo ciekawie 2
Roma Opublikowano 5 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca @any woll ... a ja czarować nie potrafię 1
Roma Opublikowano 2 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia @Waldemar_Talar_Talar @[email protected]@Leszczym@MIROSŁAW C. @Somalija dzięki ślicznie :)
Rekomendowane odpowiedzi