Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

stać mnie na to co za darmo.

zamiast sufitu miraże, a że pada? szumi różowo,

dopełnione twoim oddechem pozwala zasnąć.

gdy się budzę

nie ma kołdry, która mogłaby tęsknić, zziębniętych kubków...

język jest czuły tylko na twój smak.

jesteś poranną kawą, papierosem... a potem znajdujemy gdzieś, w którym nas jeszcze nie było.

wieczorami tańczą wokół ciebie parheliony, 

nigdy nie zobaczę czegoś równie pięknego.

Opublikowano (edytowane)

stać mnie na to co za darmo.

zamiast sufitu miraże, a że pada?

szumi różowo, dopełnione

twoim oddechem pozwala zasnąć.

gdy się budzę, nie ma kołdry, która mogłaby tęsknić,

zziębniętych kubków...

język jest czuły tylko na twój smak.

jesteś poranną kawą, papierosem...

a potem znajdujemy ... gdzieś,                  .................... jakby "się" brakuje (?)

w którym nas jeszcze nie było.                      ..............  zasugeruję - gdzie - wg mnie poprawniej

wieczorami tańczą wokół ciebie parheliony, 

nigdy nie zobaczę czegoś równie pięknego.

Treść na 'tak', forma za bardzo 'rozciągnięta' na boki, jak dla mnie... spróbowałam, jw.

plus maleńkie 'ale'. Spróbowałam także przerwę pomiędzy, dla "oddechu".. jak Ci to.?

@Roma ... ciśnie mi się pytanie pod palce... czy Roma, to niegdysiejsza Gosława.?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Nata_Kruk bardzo dziękuję za tak rzeczowy komentarz. Taki zapis, z przerwą dla oddech o wiele bardziej do mnie przemawia. Brak "się" jest zamierzony... znajdujemy miejce, a nie się w miejscu. Myślłam, że to poprawny zapis, ale skoro nie to go poprawię. Wiesz może czy mogę tu edytować wiersz? Jak nie, to zamienię wersję "dla siebie", według Twoich wskazówek. 

Cieszę się, że treść przypadła Ci do gustu... dziękuję jeszcze raz za komentarz i pozdrawiam :)

@aff masz rację, "nigdy" miało tylko podbić emocje, ale nie warto się nim zamykać. 

Dziękuę pięknie za komentarz :)

@Rafael Marius mi również. Dziękuję za docenienie, dobrego dnia :)

Opublikowano

@Nata_Kruk @Nata_Kruk zapomniałam wcześniej dodać... na początku pomyślałam,że pytasz o to czy Roma pochodzi o imienia Gosława :) teraz dopiero sprawdziłam, że jest na portalu uźytkownik o takim nicku i nie, nie jest to moje wcześniejsze konto.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... ja, już wiem, że możesz, nieraz nawet trzeba, bo czasem jakiś byczek się może zdarzyć. (nie, że tu, jw.)

Masz w okienku treści, górny prawy róg.. kropeczki.. klik i pojawi się edytuj.. nanosisz co chcesz i dajesz.. zapisz.

Ok.. dzięki za odzew na pytanie... :)

@Roma ... przyjmuję do wiadomości, że celowo bez "się", jednak... to, jw. nie 'gra'...

wg mnie, poprawniej by brzmiało...

(..) kawą, papierosem... a potem znajdujemy to (kawa, papieros) gdzieś, gdzie nas jeszcze nie było.

Wtrącenie.. "w którym".. w tym miejscu, wydaje mi się błędne.

Pomyśl na spokojnie.. tu nikt nikogo nie goni.

Spokojnej nocy.