Agnieszka Charzyńska Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 Krople deszczu szarością pylistą brzemienne, Poranione odłamków szklanych wielo – cierniem, Pyłem sadzy i winy obrzmiałe nadmiernie, W melancholii złączone, sine, bezimienne, Niosą spalone rzeźby, obrazy i księgi, Rzeźb pokruszone skrzydła, ramiona i ciała, W nicość zmienioną barwę, proporcję i trwałość, Potłuczone lusterko i włókna sukienki. Jedna z ciężkich tych kropli, opuchniętych żalem, Pod lipy roztrzaskanej skulona konarem, Rubinową spowija kropelkę cierpienia, Tak, jak cisza ostatnie otula westchnienia. Lecz wiosną z setek kropli w smutku zjednoczonych Wyrośnie życie nowe – w objęciach zielonych… 5
Bożena De-Tre Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @Agnieszka Charzyńska Agnieszko zaczytałam się.........i odpłynęłam wraz z Twoim wierszem.Myślałam ż Agnieszka już tutaj nie mieszka i nagle miła niespodzianka. Pozdrawiam
Agnieszka Charzyńska Opublikowano 8 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @Bożena De-Tre każdemu należą się czasami wakacje. Pozdrawiam.
Bożena De-Tre Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @Agnieszka Charzyńska -:)przepraszam ale nie zrozumiałam-:)Agnieszką Osiecką „ zapachniał „ mi Twój wiersz…po prostu.
Agnieszka Charzyńska Opublikowano 8 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @Bożena De-Tre Osiecka i militaria???
Bożena De-Tre Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @Agnieszka Charzyńska -:)Współczesna.A serio klimatem ..litery w muzykę Ci się ułożyły…czasami nie rozumiem co poeta miał „ na myśli”…ulotna przecież i płocha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Bożena De-Tre @Agnieszka Charzyńska Agnieszko zaczytałam się.........i odpłynęłam wraz z Twoim wierszem.Myślałam ż Agnieszka już tutaj nie mieszka i nagle miła niespodzianka. Pozdrawiam @Agnieszka Charzyńska To chyba nie moje klimaty ale wiersz z potencjałem.....pozdrawiam.
Kwiatuszek Opublikowano 9 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2025 @Agnieszka Charzyńska Wiosna daje tyle nadziei. Ładny wiersz, pozdrawiam serdecznie!
Agnieszka Charzyńska Opublikowano 10 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2025 @Kwiatuszek również pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi