Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Laura Alszer Opublikowano 4 Lutego 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2025 (edytowane) w świetle neonów połyskuje pustka przykładam dłonie do gładkiej struktury szukam odbicia idę przez lustrzany labirynt zagubiona chcę odnaleźć siebie nagle widzę go czarne oczy przeszywają jak zardzewiała pinezka papier gdy śmieje się szkło pęka biegnę jest tuż za mną nie ucieknę ślepa uliczka sprowadza na manowce ściany napierają z każdej strony gdzie jest powietrze błysk ostrych zębów przegryza ciemność ręce miażdżą szyję chcę oddychać chcę tylko oddychać mdleję gdy otwieram oczy znowu widzę lustra mój krzyk rozdziera je na kawałki rozpadają się jak zraniona męska duma skrawki przecinają skórę krew ścina z nóg ostatnie co pamiętam to śmiech diabelski śmiech otwieram oczy czarna tkanina zasłania tafle on stoi z boku więzi mnie wściekłym spojrzeniem nie odwracam wzroku im wyższy puls tym on jest większy zachowuję spokój podchodzę bliżej uśmiecham się a on maleje wyciągam rękę jest coraz mniejszy przytulam go zrywam zasłony patrzę na swoje odbicie Edytowane 4 Lutego 2025 przez Laura Alszer (wyświetl historię edycji) 8
mariusz ziółkowski Opublikowano 4 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2025 @Laura Alszer Bardzo obrazowo. Przypomniałaś mi moje myśli przy pisaniu jednego z wierszy. ... ten samotny znak zapytania. Pozdrawiam 1
Laura Alszer Opublikowano 4 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2025 @mariusz ziółkowski Wiesz, że go nie widziałam, nawet nie wiem co on tu robi Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, ja też pozdrawiam
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 4 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2025 I tak też można Łukasz Jasiński
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2025 Witam - ciekawie piszesz Lauro - Pzdr.serdecznie. 1
Laura Alszer Opublikowano 4 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2025 @Łukasz Jasiński I tak też można - komentować @Waldemar_Talar_Talar Witam. Dziękuję serdecznie i również pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 4 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Także jestem tego zdania.... :) Nie ma nudy. Miłego popołudnia. 1
Laura Alszer Opublikowano 4 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2025 @Nata_Kruk Dziękuję, miłego popołudnia
Rafael Marius Opublikowano 4 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2025 @Laura Alszer Miałaś ciężkie chwile.
Laura Alszer Opublikowano 4 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2025 @Rafael Marius Chyba wszyscy miewamy
moina Opublikowano 4 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2025 Taka trochę wewnętrzna walka ... Jak dla mnie wygrana Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Laura Alszer Opublikowano 4 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2025 @Domysły Monika Dokładnie tak, walka z wewnętrznym 'demonem' Dobra interpretacja
Deonix_ Opublikowano 5 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2025 Sceneria trochę jak u Alicji z Krainy Czarów :) Ale tu akcja i narracja bardzo dynamiczne. Jak dla mnie to wiersz o pokonywaniu własnych lęków i ograniczeń. A ja lubię takie tematy, oj lubię :) Pozdrawiam z uśmiechem :))) Deo 1
Laura Alszer Opublikowano 5 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2025 @Deonix_ te lustra faktycznie mogły przywieźć na myśl Alicję. Dobra interpretacja. Dziękuję za przeczytanie i podobanie. Pozdrawiam również z uśmiechem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
andreas Opublikowano 6 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2025 Gdybym za bardzo nie zagłębiał się w metafory, to pomyślałbym, że nie zdążyłaś uciec przed gwałcicielem.Na wszelki wypadek dam Ci dobrą radę (ponoć to chińska "mądrość" ludowa). Jeśli już masz być zgwałcona, to leż spokojnie i niech Ci to sprawi przyjemność. A o zranionej męskiej dumie napisałem onegdaj taki limeryk: Mściwy kochanek śpiąc ze studentką docent z Pasłęka bez jej rozkosznych jęków wymięka urażona męska duma chociaż ona słabo kuma to przy tablicy coś mu wystęka Pozdrowionka. 1
Laura Alszer Opublikowano 6 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2025 @andreas nie to nie gwałciciel... czy ja wiem czy to 'mądrość' Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zabawny limeryk. Dziękuję za odwiedziny. Pozdrowionka 1
Rekomendowane odpowiedzi