Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zniesławienie

Rekomendowane odpowiedzi

Zniesławienie*

I to ja ci pokażę, Rebeko, mój piękny kraj

i poczujesz, gorący, poczujesz: w sercu - raj

i to ja ci pokażę, Rebeko, mój piękny kraj

i otwórz, okno, otwórz: nie czekaj - uciekaj

przed opiekunem z tajnych służb - mossadu

i biegnij, Rebeko, biegnij: my mamy maj

i wolny cały świat: pokochaj - ten piękny kraj

i wtedy padł strzał: śmierć - leci w plecy 

i nagle: cień - osłonił i kula zabiła jego serce

i wtedy padł strzał: śmierć - leci w plecy 

i wolny cały świat: pokochaj - ten piękny kraj

przed opiekunem z tajnych służb - mossadu

i to ja ci pokażę, Rebeko, mój piękny kraj

i poczujesz, gorący, poczujesz: w sercu - raj

i to ja ci pokażę, Rebeko, mój piękny kraj...

*więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor:

Łukasz Jasiński (maj 2018)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)

Komentarz odautorski

Proszę czytać daty powstania danego tekstu, a nie: publikacji, pytanie retoryczne - kto był pierwszy? Wielce Szanowny Pan Europoseł Grzegorz Braun (współczesny: matejkowski - Tadeusz Rejtan) - czy ja? Jednocześnie: proszę mnie nie utożsamiać z wyżej wymienioną osobą, która jest iście ortodoksyjnym katolikiem, jeśli chodzi o mnie, to: jestem pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym, także: antymonoteistycznym propaństwowcem i jak najbliżej mi jest do polskiej masonerii - Narodowego Wolnomularstwa.

Łukasz Jasiński 

Łukasz Jasiński 

"Odpowiedzialność za zbrodnię Rozbiorów Pierwszej Rzeczypospolitej Polskiej ponosi lud bałtycki - Prusowie i tylko trzy państwa nigdy nie uznały wyżej wymienionej zbrodni, oto one: Turcja, Szwajcaria i Święta Matka Natury."

Filozof Łukasz Jasiński 

@Nata_Kruk

Po zmianie władzy za dwa i pół roku: wszystko zostanie odkręcone i naprawione, nawet zostanie stworzony artykuł w Kodeksie Karnym - antypolonizm będzie ścigany i karany z urzędu, koalicja PiS-Konfederacja nie będzie miała żadnego wyboru - presja społeczna jest zbyt duża, nie tylko pan Grzegorz Braun chce zmienić system, używając metafory: ten system jest zgniłym jabłkiem - pełnym robaków, ja: też - chcę zmienić ten system, patrz: Konstytucja Polskiej Rzeczypospolitej Narodowej, a walczyć jak najbardziej trzeba: ludzie, którzy mają czyste sumienie - mają instynkt przetrwania - zmysł samozachowawczy, nie mam zamiaru brać odpowiedzialności za to - czego nie zrobiłem, dalej: Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych (piąta kolumna na terenie Polski finansowana przez Centralną Agencję Wywiadowczą) - nic a nic nie może mi zrobić, gdyby wyżej wymieniony ośrodek złożył - akt oskarżenia - do Sądu Okręgowego - Sąd Okręgowy musiałby wezwać na świadków Polaków pochodzenia żydowskiego - takich jak Norman Finkelstein i to dopiero byłby prawdziwy rejwach na cały świat - całkowita kompromitacja przedsiębiorstwa holokaustu, tym samym: likwidacja pewnego ośrodka w Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej, to tak zwane lobby żydowskie (nawet "Gazeta Wyborcza" ma już - ich - zwyczajnie dość), wiem: niektórzy unikają takich tematów, tymczasem: za chwilę będą z własnej kieszeni płacić za niemieckie ludobójstwo dokonane na Narodzie Polskim - rasistowskim i szowinistycznym żydom, dlatego też: nie pomogę im, ci, którzy teraz walczą - mieliby pomagać systemowym niewolnikom? Proszę pamiętać: około dwadzieścia procent Polaków nie ma na kogo głosować...

Łukasz Jasiński 

@Nata_Kruk

Jeśli chodzi o mój aforyzm, to: odpowiedzialność za Rozbiory Polski ponoszą już nieistniejące Prusy, dokładnie: Zakon Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie, potocznie: Krzyżacy i wychodzi jak zwykle - Watykan, nieprawdą jest to, iż to sami Polacy są winni upadku Pierwszej Rzeczypospolitej Polskiej, otóż to: każde mocarstwo ma własny - Złoty Wiek - potem: następuje powolny upadek, jak już wspominałem: rozbiory powstały w pruskim łbie - we łbie niemieckiej dziwki - carycy Katarzyny II Wielkiej, natomiast: car Piotr I Wielki był rosyjskim Słowianinem i nie marzył o rozbiorach Pierwszej Rzeczypospolitej Polskiej - wolał po prostu protektorat nad coraz słabszą Polską...

Łukasz Jasiński 

@Nata_Kruk

"Ich nienawiść do narodowych wartości i głęboko zakorzeniony kompleks wobec naszej tożsamości prowadzą do tego, że nieustannie deprecjonują wszystko - co dla Polski i Polaków ma znaczenie" –podkreślił.

Zdaniem Roberta Bąkiewicza: "najnowsze słowa Barbary Nowackiej, która publicznie powiela kłamstwo o tak zwanych polskich nazistach i sugeruje, że Polacy byli odpowiedzialni za budowę obozów koncentracyjnych - są skandaliczne i oburzające".

"To jawne szarganie dobrego imienia naszego narodu i bolesny cios wymierzony w pamięć ofiar Drugiej Wojny Światowej" - ocenił.

Szef Straży Narodowej zaznaczył, że minister edukacji za "tak haniebne słowa powinna zostać natychmiast zdymisjonowana".

Źródło: Do Rzeczy