Leszczym Opublikowano 25 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2025 @Rafael Marius Słuchaj, jak tak lubisz słodzenie, to owszem lubię Twoją poezję, bardzo lubię, fajnie mi się z Tobą wymienia na komenty, to jest słodzenie, ale żeby nie kadzić, a właściwie przysolić, to właściwie żeś się porwał na duże sprawy. Nawet nie wiem, czy wiesz na jak wielkie. No ale jest jeszcze coś takiego jak błoga nieświadomość :)) A cukier jest taki, że dużo z nas tutaj tak się porwało. 1
moina Opublikowano 25 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2025 @Leszczym myślę że nie jeden...Tu napisał na miarę ... 1
Leszczym Opublikowano 25 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2025 @Domysły Monika Kiedyś wyznawałem teorię 70 %. Jak 70% napiszesz, czy zrobisz nieźle jesteś gość. Ale zaczynam spuszczać z tonu i dochodzę lekkim krokiem do wniosku, że jak 30 % jest wporzo to wyprawa miała sens.
moina Opublikowano 25 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2025 @Leszczym wyprawa zawsze ma sens ...myślę że dużo marnotrawstwa - od czego zależne? Powiem tak swoją drogą żeby nie wiem jak ci cukrem walnąć zawsze znajdziesz to coś pod wątpliwość. Nawiasem mówiąc jest to ...to coś które "łapie przechodnia"
Leszczym Opublikowano 25 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2025 @Domysły Monika Może to taka natura, wiesz wątpić. Wątpię więc jestem. Ale dziękuję i za cukier :) Nawet wdzięczny jestem :) Ogólnie forum mnie mocno nakręca... Nie wiem kto co, bo nie wiem kto stoi za jakim awatarem, ale przecież też lubię pochwały. Nagany też, ale to inna historia. Także dziękuję :))
moina Opublikowano 25 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2025 @Leszczym więc syp solą gdzie popadnie i niech ci nie wmówią że to zły omen ...bo wiatr powieje i sypie gdzie indziej tą solą Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 25 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2025 @Domysły Monika Spróbuję się nieco wytłumaczyć. Nie wiem po co zresztą. Ja bardzo lubię sól i przepadam za solniczkami. I faktycznie sam siebie trochę uważam za solniczkę. Taka zabawa słowem. 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sól jest dobra do posypywania dróg, żeby się nie poślizgnąć, bo to może się skończyć upadkiem. I wtedy nawet cukier nie pomoże. Pozostaną tylko słone łzy, zbyt późne. 1
Leszczym Opublikowano 25 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2025 @Rafael Marius Tak? A czytałeś kiedyś o całym wielkim wątku ekologicznym wokół sypanej soli? Jak to wpływa na zieleń, drzewa? Spór nieco przycichł, bo nie ma co posypywać, bo śniegi poznikały, ale to też był duży wątek...
poezja.tanczy Opublikowano 26 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2025 @Leszczym Jak solenie, co dodaje Chyba że ten smak udaje Mądrze! M. 1
[email protected] Opublikowano 26 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2025 @Leszczym Wszystkie smaki po trochę, poddziergane... prochem. Pozdrawiam, niedzielny impuls. 1
Nata_Kruk Opublikowano 26 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2025 (edytowane) @Leszczym ... treść rzeczywiście zatrzymuje, taka Twoja... 'przerowtna' nieco. Dużo słów, upchanych w.. "klocek".. ja czytam, dla wygody... jn. Mam przestrzeń dla oczu. Pozdrawiam. Pobądź solniczką, opisz solennie wszystkie sole swojego życia. To może okazać się kwasowatym zajęciem. Finalnie możesz poczuć słodycz, gdy twój efekt ktoś doceni, bo przecież... miej świadomość, że może zdarzyć się gorycz, tym większa, im bardziej przesolisz. Edytowane 26 Stycznia 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 26 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2025 @poezja.tanczy Tak, dodaje, ale jak to solenie, bo i ujmuje:) @[email protected] O dzięki, że wpadłeś, dawno nie pisaliśmy :) @Nata_Kruk Tak, faktycznie czytelniej napisane. Ale ja jakby często idę w formę prozy i próbuję ją poetycko traktować. Lubię tak. Więc ten kawałeczek już chyba tak zostanie. Ale czy pójdzie dalej, wiesz gdzieś w wydawnictwo jakieś no to nie wiem, później zdecyduję. Ogólnie uważam, że pisanie z kuchnią ma bardzo wiele wspólnego, ale mówiłem to już kiedyś. 2
Rafael Marius Opublikowano 26 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To była metafora nie mająca nic wspólnego z prawdziwą solą podobnie jak ta w poprzednim poście z cukrem. A drzewom to najbardziej szkodzą pazerni ludzie, którzy je wycinają pod budowę nowych biurowców i apartamentowców tak jak na moim osiedlu ostatnio się wydarzyło w ramach jeszcze większego zagęszczenia zabudowy w Śródmieściu i tak się dzieje od epoki kamiennej coraz "nowocześniejszymi" narzędziami. Edytowane 26 Stycznia 2025 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 26 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2025 @Rafael Marius Tak, wiem, zgadzam się z Tobą. Naprawdę dużo się zgadzam. I jestem Ci wdzięczny, że masz ochotę coś u mnie napisać. Naprawdę :) A czasem się sobie zaczynam dziwić, bo ja sporo tutaj nawypisywałem. I jak na siebie, no to mega odważnie. Ale kogo i czym tutaj nie / tak obraziłem, to ja nawet nie wiem. Bo mogą się na mnie obrażać. @Rafael Marius Ale jest w tym wszystkim też paradoks. Bo bardzo zmieniło się podejście do materiału. Do drzewa również. Ojciec w tym kontekście o Francji mi opowiadał. Że ano dużo lepiej się tnie drzewa. Lepiej wykorzystuje. Mniej marnuje. Świat też rośnie w pozytywną stronę. Ale jak jest co do zasady światowej, a nawet tylko polskiej no to ja nie wiem, a nie sprawdzałem.
Rafael Marius Opublikowano 26 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktycznie też to zauważyłem. Na moim osiedlu jest dużo mniej zieleni. Dobudowali nam drugie tyle wieżowców niż było i ciągle stawiają nowe kosztem drzew. W całej Warszawie zabudowa jest zagęszczana bo takie są wytyczne planistyczne. 1
Leszczym Opublikowano 26 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2025 @Rafael Marius Od dawien dawna się na to narzeka. O dziesiątek lat. Ja już to słyszę od 20 lat, a pracowałem w spółdzielczości, i nic się nie zmienia. Nic. Nasze osiedle też zagęścili. 1
Deonix_ Opublikowano 28 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2025 Fajne :) Ja jestem fanką synestezji smakowych, a tutaj jest konkretnie, poprostoludzku "przysolone" życiowo i filozoficznie :) Podobasie :) Deo
Leszczym Opublikowano 29 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2025 @Deonix_ Świetnie, cieszę się, dziękuję, M.
Rekomendowane odpowiedzi