Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2025 (edytowane) Raz pan Piątek przysiadł w Środzie z jasnym piwem w swym ogrodzie. To było w sobotę, na trunek ochotę miał. Nie pijał go wszak co dzień. Edytowane 26 Stycznia 2025 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 5
Konrad Koper Opublikowano 22 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2025 @Sylwester_Lasota Ciekawa abstrakcja !!
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Konrad Koper Tak, to abstrakcja, bo rzeczywistość wyglądała jak poniżej: Inżynier Piątek, mieszkający w Środzie, zwykł się upijać na robocie co dzień. Tylko w niedzielę pił po kościele, bo na mszy chociaż chciałby być "na chodzie". Edytowane 22 Stycznia 2025 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 22 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sylwek.. niby dobrze, czyta się, pojawia się uśmiech... :) ale... gdyby, jn. Cóż Ty na to (?) (...) Rozgościł się w sobotę, na trunek miał ochotę, wszak nie spijał go na co dzień.
Ajar41 Opublikowano 22 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2025 @Sylwester_Lasota Kowal Piątek ze wsi Sobota może wykuć i lemiesz, i wrota lecz nim podkuje siwka musi wypić trzy piwka, bez piwka nie idzie robota. 2
poezja.tanczy Opublikowano 26 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2025 @Sylwester_Lasota Bo co pić, i się przestraja Jak symptomy, która faja Dzieje się :) M.
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wybacz, nie mam głowy do kombinowania z tym limerykiem teraz. Usunąłem jedno "przysiadł", ale reszta na razie zostaje. Zgoda? :) W ogóle mam wrażenie, że pogrzebałem potencjał tego pomysłu, patrz limeryk-komentarz @Ajar41. Lepszy od mojego. Dzięki za zainteresowanie :) Pozdrawiam :) Świetny! Pozdrawiam :) Dzięki :) Pozdrawiam 1
M_arianne Opublikowano 2 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2025 @Sylwester_Lasota Plusuję tytuł.
Rekomendowane odpowiedzi