Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• galaktyka wiruje jak Czerwony Młyn gwiazd srebrzysty taniec oświetla tysiące kin   to film o Moby Dicku Astat. Wanad. I Cynk. czy małpka Fiku Miku rozbawi kolorowy cyrk ?   towarzysz Birkut razem z ekipą terraformuje Marsa przodownicy pracy - górą ! w tunelu zielonym majaczy kolosalna szansa!
    • przytłoczyła to mało - wręcz zgniotła mnie ta dyskusja   jest w każdym z nas                                   "Ja walczę w duszy każdego człowieka o jego duszę i szczęście wieczne. Bronią waszą - ludzi - jest wolna wola. Moją bronią jest miłość. wasza wolna wola codziennie skazuje Mnie na różnorakie poniżenia i męki. A szatani, z którymi w tym współdziałacie (najczęściej nieświadomie), zadają Mi rany.                                    Ja nie bronię siebie. Bronię duszę i by ją osłonić, wystawiam siebie na uderzenia. Broni każdą duszę wszelkimi sposobami. Pragnę bronić łagodnie i prowadzić łagodnie. ale gdy dusza się wyrywa i walczy o swoją własną zgubę, używam środków drastycznych i powalam, aby zakosztowała kontaktu ze złem, do którego tak ślepo dąży.                                 Wtedy jest wielkie cierpienie ukrzyżowania duszy wraz ze Mną w jej wnętrzu. I wtedy, gdy to przyjmuje i przejrzy, rodzi się jej zmartwychwstanie  do życia.Ja w niej zmartwychwstaję, bo Ja jestem Życiem jedynie.                                     Ale jest też tak, że niejedna dusza wygrywa tę walkę o nią samą - i ta wygrana jest jej śmiercią i Moją śmiercią w niej - bez zmartwychwstania. Śmiercią Miłości, a więc piekłem- nieraz na czas jakiś, nieraz na wieczność całą."                                                                     72 wt. 03.04.1990, g.7,30 Alicja Lenczewska Słowo Pouczenia  
    • Chcę być : księdzem lekarzem etykiem filozofem…   Będąc poetą mogę być każdym. Pstryk!                     * Poezja zbawia ?  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Typowe dla naszego pokolenia, ale już nie wśród młodych.     A to szkoda.     To miałaś szczęście, że trafiłaś. A co było?     Co się odwlecze to nie uciecze.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...