Laura Alszer Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2025 jesteśmy w aucie deszcz puka w okna otulasz moje dłonie chuchasz miasto odbite w kubku z grzańcem goździki igrają z imbirem a ty ze mną szukasz przyczyn skutków filuternych spojrzeń razem tu i teraz tarmosimy Wszechświat za wąsy czytamy wiersze z iskrami tańczącymi w oczach Manekin do nas mruga 5
Rafael Marius Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2025 @Laura Alszer Można stracić prawo jazdy za jazdę pod wpływem alkoholu. Kiedyś to była okoliczność łagodząca w razie wypadku. Świat się zmienia.
Laura Alszer Opublikowano 17 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2025 @Rafael Marius oczywiście, można. W wierszu nie ma nic o jeździe, a tym bardziej o jeździe pod wpływem. Zauważ: miasto odbite w kubku z grzańcem. Jeden kubek. Kierowca nie pił Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rafael Marius Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2025 @Laura Alszer Rozumiem. Niektórzy panowie piją w samochodach zaparkowanych pod blokiem, by w ten sposób uniknąć spożywania w miejscach publicznych, co mogłoby teoretycznie grozić mandatem. W domu nie mogą ze względu na żonę.
Laura Alszer Opublikowano 17 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2025 @Rafael Marius to nie ma nic wspólnego z moim wierszem
Rafael Marius Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To oczywiste. Tak mi się skojarzyło. Ja jestem abstynentem. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 I tak też można Łukasz Jasiński 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 Opublikowałem, także: napisałem - dziś - trzyzwrotkową prozę poetycką rymowaną pod tytułem "Ikona", a mój najstarszy wiersz to "Gwiazdy" - sama pani może ocenić ewolucję mojej twórczości. Łukasz Jasiński
Laura Alszer Opublikowano 19 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2025 @Łukasz Jasiński Ikonę przeczytałam. Gwiazd nie znalazłam 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2025 @Laura Alszer A wie pani, iż jestem osobą niesłyszącą? Słuch straciłem po operacji na nosie (szyba na mnie spadła jak byłem dzieckiem) - najprawdopodobniej przez źle użytą narkozę, tak więc: posiadam nabytą niepełnosprawność o stopniu umiarkowanym, natomiast: wykształcenie mam średnie zawodowe z egzaminem dojrzałości - jestem komputerowym składaczem tekstu - poligrafem, dalej: "Gwiazdy" - są na czwartej pozycji, wchodzi pani na mój profil i na twórczość i już, reverendissime domine... Łukasz Jasiński
Laura Alszer Opublikowano 19 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2025 @Łukasz Jasiński Dużo mi pan o sobie mówi... podobno gdy jeden zmysł jest przytłumiony, inne się wyostrzają. Powiedział pan, że Gwiazdy to stary utwór, szukałam ich więc w starych tekstach. A one wisiały z przodu, na widoku, ech, jak to mówią 'pod latarnią najciemniej'. Ale już przeczytane. Mission complete. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2025 @Laura Alszer Zawsze mogę zmienić temat... Historia, filozofia, socjologia, politologia, sport, podróże, prawo, architektura i wszystkie nauki humanistyczne? Łukasz Jasiński
Laura Alszer Opublikowano 19 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2025 @Łukasz Jasiński z wyżej wymienionych najbliżej mi do podróży, filozofia też jest interesująca. Mam wykształcenie ścisłe, ale lubię czytać i od roku - pisać 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2025 (edytowane) @Laura Alszer I teraz pani widzi: na tym polega rozmowa o życiu - każdy powinien opowiedzieć coś o własnym życiu, jak pani mówiła: ma pani wykształcenie ścisłe - to chyba pani wie jak już działają cząstki chemiczne - cząstki to ludzie (życie), jednakże: większość ludzi żyje cudzym życiem - plotki, zazdrość i oceny... - A Łukasz dostał lokal socjalny i nie musi pracować! Ja też to chcę! Nie, Łukasz nie dostał nic za darmo: pracował, pracował i pracował, a o lokal socjalny walczył trzy lata z biurokratami - bez żadnych łapówek i znajomości - nepotyzmu. Łukasz Jasiński Edytowane 19 Stycznia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi