Laura Alszer Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 ciii podejdź bliżej staję naga przed tobą nie odwracaj oczu dawno zgubiłam wstyd poliż wzrokiem ciii świetliki układają litery w wersy gasną dreszczem na skórze obnażona wierszem na wierzch nakładam siebie dla ciebie na stos na stos popiół rozbłyśnie jak brokat 7
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 erotyczek stworzył Ci się obnażona płyniesz wierszem lecz "na stos" skądinąd przyszedł z patriotycznej chyba pieśni pozdrawiam 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 Tekst jest wierszem białym - erotycznym i to odważnym - Autorka nie ukrywa twarzy i własnej godności - tożsamości, otóż to: tak powinno być - kawa na ławę... Łukasz Jasiński
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 Dodam: pani tożsamość łatwo można zweryfikować, nomen omen: Tomasz Sobieraj na Facebooku prezentuje własną nagość artystyczną na łonie natury - bez problemu może to pani sprawdzić, oczywiście: nie przepadam za ludźmi, którzy ukrywają własną twarz i tożsamość - to w większości przypadków prowokatorzy i donosiciele. Łukasz Jasiński
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 @Jacek_Suchowicz Bo tak też można, zresztą: ile razy można czytać i słuchać bogoojczyźnianych tekstów, puenta jest po prostu aluzją do pozycji seksualnej - mężczyzna leży, a kobieta siada na stos i popiół rozbłyśnie jak brokat - to aluzja do orgazmu, proste i logiczne? Łukasz Jasiński 1
Laura Alszer Opublikowano 13 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 @Łukasz Jasiński Widzę, że przyjemnie Panu pod moim wierszem... Szkoda, że błędnie zinterpretowany 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten czytelnik długo dumał i ma prawo swoje wiedzieć za to diabeł tkwi w szczegółach "kto tu na kim i jak siedzi" :)))) 3
Laura Alszer Opublikowano 13 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 @Jacek_Suchowicz dobre! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 @Laura Alszer Tylko mądrzy ludzie popełniają błędy, natomiast: głupcy tkwią w dogmatach, ideologiach i doktrynach, a zresztą: jeśli jest pani urażona moim błędem - proszę o łaskawe wybaczenie, więcej nie będę zawracał pani głowy. Z poważaniem Łukasz Jasiński
Laura Alszer Opublikowano 13 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 @Łukasz Jasiński Ależ nie jestem. Mam poczucie humoru 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 @Laura Alszer To już mnie nie interesuje Łukasz Jasiński
Laura Alszer Opublikowano 13 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 @Łukasz Jasiński Mam rozumieć, że przedtem interesowało? 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 @Laura Alszer Tak Łukasz Jasiński
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 (edytowane) @Laura Alszer im bardziej wchodzę w treść tym bardziej przeszkadza mi ten 2 x "na stos" i gdyby nie to zostawiłbym serducho Proszę przekonać mnie do swoich racji jeśli się mylę, albo zostawić w niedosycie @Łukasz Jasiński obrażanie jest bez sensu autor pisze tak jak umie czytelnik tak jak umie interpretuje - każdy po swojemu w skrajnych przypadkach autor dowie się od czytelnika o czym napisał - mógł nie wiedzieć Kochani na tym polega urok tego portalu - pełny luzik Serdecznie pozdrawiam Edytowane 13 Stycznia 2025 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 3
Laura Alszer Opublikowano 13 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 @Łukasz Jasiński Proszę się nie gniewać, nie obraziłam Pana, nie miałam złych intencji. Po prostu nie rozumiałam pańskich. Nie wygodniej na 'ty'? 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 (edytowane) @Jacek_Suchowicz Nie, panie Jacku, większość tutejszych użytkowników choruje na egoizm i narcyzm - nie sprawdza profilów, tym bardziej: aktywności na innych portalach, poza tym: jestem starym wygą - wypunktowałem na Nieszufladzie Jacka Dehnela i publikowałem w Krytyce Literackiej u Tomasza Sobieraja, natomiast: za panią Laurę trzymam kciuki, aby udało się jej wydać tomik wierszy - taki ma cel. Łukasz Jasiński Edytowane 13 Stycznia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Laura Alszer Opublikowano 13 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 @Jacek_Suchowicz Dziękuję za opinię. Wiersz powinien się sam obronić, jeśli tak nie było, przyjmuję to na klatę. To jeden z pierwszych, które napisałam. Wtedy właśnie tak mi w duszy zagrało. Tylko tyle i aż tyle... Każdy kiedyś zaczynał 3
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 (edytowane) @Laura Alszer Nie, proszę pani, wolę zachować dystans, poza tym: jestem bezpośredni i mówię co myślę - już nieraz miałem kłopoty... Przechodząc na bezpośredni kontakt (ty) - obie strony wyrażają wtedy zgodę na przekroczenie pewnej granicy intymnej, jeśli będziemy na kontakcie pośrednim (pani/pan) - wtedy zachowujemy w sposób instynktowny dystans. Łukasz Jasiński Edytowane 13 Stycznia 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Laura Alszer Opublikowano 13 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 @Łukasz Jasiński dla mnie, to nie ma nic wspólnego z przekraczaniem granicy intymnej, ale szanuję Pana zdanie 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 @Laura Alszer Na stopie koleżeńskiej i intymnej możemy mieć bezpośredni kontakt, tymczasem: realnie pani nie znam, tylko: wirtualnie - poznałem panią dziś, dalej: na stopie towarzyskiej (tutaj) i zawodowej należy używać kontaktu pośredniego, kończąc: dziękuję za okazanie szacunku... Łukasz Jasiński 1
Rekomendowane odpowiedzi