Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Dariusz Paweł Trybuła Opublikowano 12 Stycznia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2025 W Górach Kaczawskich, w lasach okolicznych Piękne rosną dęby Wiatr je odwiedza i leci dalej Tam gdzie rosną jodły. W park wleciał i się rozgościł Ale po chwili wspiął się do góry Silny jak jastrząb, przyjemny, miły Przegonił od nas burzowe chmury. Wesoło spojrzał w krzewy i trawy Chwilę posłuchał śpiewu świerszczy Poleciał dalej i z zadowoleniem Zniknął nagle w myśliborskim wąwozie. (Dariusz Paweł Trybuła, Wiadrów, 2 stycznia 2025 r.) Fot. Własne (Dariusz Paweł Trybuła) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. #wierszwłasny #poezjawłasna #wierszwspółczesny #poezjanadziś #wierszlokalny #wiersz #poezja #Kaczawskiwiatr #kaczawskie #wąwózmyśliborski #poezjanowoczesna #poezjapolska #górykaczawskie #las #park #życie #wiatr #drzewa #dąb #jodła #myśliisłowa #chmury #słowawwierszu #ojczyzna #jastrząb #ludzkiepragnienia #świerszcze #trawyikrzewy #poezjaDarka 8
poezja.tanczy Opublikowano 12 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2025 @Dariusz Paweł Trybuła Bo co dębu, to zasada Że od nowa, się zasadza Ciekawie napisałeś Krajobraz sielankowy M.
Stracony Opublikowano 12 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2025 @Dariusz Paweł Trybuła Dolny Śląsk cały jest jak poezja. Masz Ty szczęście mieszkać w tak pięknych stronach. Wiersz lekki, chwilowym zachwytem pisany i tak też się go czyta. Lekko mi silny jastrząb skrzypi w zestawieniu z przyjemnym i miłym, ale uspokoiłem się, że sobie leci tak dla przyjemności latania :) 1
Dariusz Paweł Trybuła Opublikowano 12 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2025 @poezja.tanczy dziękuję. Staram się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Stracony dziękuję. To prawda. Dolny Śląsk jest piękny 1
Nata_Kruk Opublikowano 13 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2025 Ta stonowana treść, ślicznie się prezentuje na tle załączonego zdjęcia. Dolny Śląsk zaledwie "liznęłam"...
wierszyki Opublikowano 15 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2025 Fajne, takie nie wydumane. :)
andreas Opublikowano 16 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2025 Chyba na tej lekcji geografii akurat nie byłem... Dzisiaj nadrobiłem.
Rekomendowane odpowiedzi