Dekaos Dondi Opublikowano 8 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2025 ty z.nów księżycu świecisz szaleńczo zieleń obłoków mieszasz z błękitem klapką na muchy strącić cię z chęcią co tylko zaćmisz będzie odkryte lecz nie rozganiaj na niebie gwiazdek co ślicznym złotym świecą kolorem bo ktoś ci jeszcze strony przytrzaśnie jasne ciemniejsze i wypadkowe aż czarna dziura zalśniła w sobie ta która tuli zdarzeń horyzont wtem cały kosmos zaśpiewał słowem splotem przestrzeni możliwą chwilą 3
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2025 ciebie słoneczko z każdym dniem więcej więc chcę zapomnieć o długich nocach o czarnych dziurach za dnia są piękne w horyzont zdarzeń wpadam gdy kocham :))))
andreas Opublikowano 9 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2025 Z przyjemnością przeczytałem ten liryczny wiersz. "O dwóch takich co ukradły księżyc" bliźniaczki idąc nocą z Mysiadła ujrzały księżyc w lustrze mokradła więc go Lesia wprost do wora dla mamusi bo jest chora ale to Jarka na pomysł wpadła Pozdrawiam.
Dekaos Dondi Opublikowano 9 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2025 @Jacek_Suchowicz ↔Dzięki:)↔Bardzo mi przypadł do gustu Twój wierszyk:) Pod względem rymów, też:)↔Pozdrawiam:))) @andreas ↔Dzięki za całkiem zmyślny wierszyk księżycowy. A zatem współpraca, przeważnie popłaca:)↔Pozdrawiam:) 1
Rekomendowane odpowiedzi