Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 1 Stycznia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 Dziś mnie wzięła i zakuła w najtrudniejsze dyby „siła woli” żeby tak „od serca” o duszy i o tym wszystkim nigdy nie napisać żadnej pieśni (Oj, wątpliwe byłyby to słowa, wątpliwe). Warszawa – Stegny, 01.01.2025r. 17
moina Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Leszczym oj to ubogo by było bez pieśni .... 1
Rafael Marius Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Leszczym Wątpliwości czynią mądrym. 1
Leszczym Opublikowano 1 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Domysły Monika Pieśń z drugiej strony też mogłaby wyjść "ubogo" ;) @Rafael Marius Możliwe, ale mam w tej kwestii sporo różnych wątpliwości :// 1
moina Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Leszczym Bertrand Russell kiedyś oddał ciekawią myśl iż .. "smutne jest to że ludzie inteligencji są pełni wątpliwości"... 1
Leszczym Opublikowano 1 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Domysły Monika Bardzo spostrzegawcza myśl jak sądzę. I faktycznie smutne to okoliczności. No niestety lajf taki :)
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Leszczym.... no proszę jakie życzenie-marzenie poza ramy obrazu się wylewające...wydaje mi się że aż papier się zarumienił....nie ..może jednak to Noworoczne Słońce.Gdy kwiat ostatni opadnie a mróz liście pościna NARCYZ W OPARACH POEZJI WSŁUCHUJE SIĘ W SWÓJ KRWIOBIEG ...PODRÓŻ ROZPOCZYNA.... 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 zupełnie Ciebie nie rozumiem czemu nie pisać o tym wokół każdy swym okiem patrzy dumnie pisząc obrazy własne toczy i to jest bowiem najciekawsze każdy zobaczy co innego wierszem utrwali to na zawsze może się dowiesz coś nowego :)) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 .....Oj dobrze Ci płyną Twoje przemyślenia...ja przynamniej doceniam lekkie pióro. 2
Leszczym Opublikowano 1 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Jacek_Suchowicz Jak to śpiewał Kazik Staszewski - "żadne słowa tego nie opiszą co poczuć może człowiek ciemną jesienną nocą" ;) Dlatego :) @Bożena De-Tre A dziękuję, czasem się jeszcze staram :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie to wcale nie jest smutne przez wątpliwości poszukujesz i zdanie swe obronić umiesz aby dewiacjom już nie ulec ;)) 2
Leszczym Opublikowano 1 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Bożena De-Tre Ale jaki narcyz? O kwiatka Ci chodzi, czy o kogoś? Jak ktoś ładny to i fizycznie się podoba :) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Jacek_Suchowicz No Jacku nie każdy ma taki bystre oko...lubię Twoje celne wierszem uwagi ale jeszcze są ''prowokacje ''celne i pewnie Leszczym nas ''zrywa z kanapy poświątecznej''....pozdrawiam serdecznie...
Leszczym Opublikowano 1 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Jacek_Suchowicz Ale ja nawet lubię dewiacje :))) A różnych dewiacji na tym świecie, że ho ho i jeszcze więcej :)
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Leszczym...Do rytmu mi pasował Narcyz...przecież nie napisałam że przygląda się w Noc Noworoczną w ''kałuży'.... 1
moina Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Jacek_Suchowicz chyba bardziej chodziło o wątpliwości które są nad wyrost i bywają czasem przyczyną wycofania ... @Leszczym chciał nie chciał siła woli stworzyła słowa wielkich myśli Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 1 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Bożena De-Tre A ok... Wiesz ja ogólnie mam zastrzeżenie do obecnych czasów, że dwóch przymiotników no to się nadużywa, że hej, dodatkowo bez bazy jakiejkolwiek psychologicznej - narcyza i psychopaty. Nie aż tak uważam się za któregoś z nich, ale to wyzywanie się od tych dwóch właśnie trochę mnie "mierzi"... I jeszcze psychopatę bym jakoś zdzierżył, ale tych wyzwisk od narcyzów... Tymczasem ładni mogą dużo, zawsze mogli, bo gdzieś ten atawizm damsko - męski, seksualny w nas wszystkich siedzi... Już nie mówiąc o tym, że świat wręcz epatuje pięknem ludzkiego ciała... Ale to temat na dłuższą pogaduchę, a komentu mogłem nie zrozumieć po prostu, za co przepraszam... @Domysły Monika Może i siła woli ma w tym udział, nie przeczę, ale również jeszcze większy udział mają tak szalenie niedoceniane komfort i lenistwo...
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 Przecież nie o to chodzi żeby się obrażać a potem przepraszać....fajne Twoje przemyślenia słowne a i wycofać się nie znaczy przegrać....ale po co skoro zaglądamy to siebie na wymianę myśli...to czasami coś zazgrzyta. Bez urazy ja jestem ''Narcyzką''i dobrze mi z tym...czasy się zmieniły to i Narcyz inne barwy ma.... @Leszczym Epatuje sztucznym pięknem... 1
Leszczym Opublikowano 1 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Bożena De-Tre Ja akurat Narcyzki lub narcystki bardzo lubię, o ile coś jest w ogóle w teorii chociaż możliwe od nich "uzyskać" ;)). Ale wiem już, że kobiety jak chcą zapanować nad mężczyzną, a lubią tak czynić, to uwielbiają wręcz mu tego czegoś akurat tego na co mu zależy nie dać :)) Albo pięknie, najpiękniej limitować :) A jest to w sumie info już sprawdzone :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy musisz stawiać kropkę nad i :)))
Rekomendowane odpowiedzi