Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Grudnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2024 Chciałem płynąć, ale dryfowałem po oceanie czasoprzestrzeni. W jakim kierunku? Nie wiem. Prażyło słońce obowiązków, Uderzały fale tęsknot, Niespełnione pragnienia kołami rozmywały się na tafli. Atakował sztorm pożądań, a studziły bryzy miłości. Powoli zbliżam się do lądu. Może tam poznam swój cel. 13
Wędrowiec.1984 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2024 @Jacek_Suchowicz Bardzo pocieszającym jest fakt, iż dryfowanie to również pływanie. A że nie wiadomo w jakim kierunku? Cóż, powstanie więcej wierszy. 2
viola arvensis Opublikowano 18 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2024 @Jacek_Suchowicz trochę jakby smutno się zrobiło ale bardzo życiowo. Wartościowy wiersz. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2024 @Wędrowiec.1984 Obyś miał rację:) @viola arvensis Dzięki a mignęła tu inna opinia :) 1
andrew Opublikowano 18 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2024 @Jacek_Suchowicz ... nieskończoność złota tarcza z otwartymi wrotami przyciąga zachwyca nieuważnych gubi ... Pozdrawiam serdecznie Miłego wieczoru 1
andreas Opublikowano 19 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2024 A mnie przyszła na myśl fraszka Sztaudyngera: "Człowiek się z ochoty trzęsie, żeby znaleźć sens w bezsensie." 1
Nata_Kruk Opublikowano 19 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2024 @Jacek_Suchowicz ... chciałeś płynąć.. peelu.. i płynąłeś na miarę swoich możliwości, a dryfowanie być może skłoniło do refleksji i teraz... przeczytałam wiersz. Obyśmy poznali.. tam... swój cel. Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2024 @andrew dzięki @andreas a gdy znajdzie to ma kłopot bo się kłócić będzie o to Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każdy chce płynąć w określonym celu i kierunku a jednak sam wiesz że bywa różnie - większość dryfuje (daje się ponieść) a ląd z każdym dniem coraz bliżej Pozdrawiam 2
MIROSŁAW C. Opublikowano 20 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2024 @Jacek_Suchowicz 'Nie lubię początków i końców. Wolałabym wiecznie dryfować gdzieś pośrodku'. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2024 wszystko co się zaczyna musi się skończyć - z ludzkiego punku widzenia :)))
Rekomendowane odpowiedzi