Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czasami życia mam dość 

Skończyć to, najłatwiej by było 

Rzucić się w przepaść bez konsekwencji 

Z uśmiechem na twarzy móc umrzeć 

Coś mnie jednak powstrzymuje...

Niebiosa wzywają mnie w snach

Łzy w oczach mi się pojawiają 

Raj od tak dawna upragniony 

Niemal na wyciągnięcie ręki 

Lecz bariera nie pozwala mi się przebić 

Coś mnie powstrzymuje...

Anielski śpiew rozbrzmiewa w moich uszach

Taki piękny, taki czysty 

Dlaczego ja to słyszę?

Czemu nie mogę do nich dołączyć?

Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi 

Za każdym razem, kiedy próbuje się wsłuchać w melodię 

Coś mnie powstrzymuje...

Przyjaciele czekają na mnie 

Czekają z utęsknieniem 

Tak bardzo dołączyć do nich bym chciał 

Samotność mnie już męczy 

I zawsze kiedy chcę zrobić ten ostateczny krok

Coś mnie powstrzymuje...

Życie znaki ewidentne mi daje 

Każe wkroczyć na ścieżkę przeznaczenia

A ja wciąż zrobić tego nie mogę 

Ogromny ból mi to sprawia

Mimo iż tak bardzo się staram

Do tej pory się zastanawiam 

Co mnie powstrzymuje?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi.  Użytkowniczka Anatomia Venus nie wypowiedziała nawet jednego obraźliwego czy ofensywnego słowa. 
    • @Marek.zak1 To z łatwością udać się może, para nawet biedna się dogada, o ile nie jest zamieszana w jakiś splot przedziwnych interesów i jedna ze stron nie uchodzi za tak zwane źródło osobowe. Bo przy takim układzie nic nie może się udać i przy pierwszym wietrze domek okaże się domkiem z kart i się rozsypie bo musi nawet. Ale to mój wniosek z przeszłości, a nie przeszłość więc w ogóle ciężko stwierdzić, a twardych dowodów nie mam, bo nie zbierałem ich.  @Christine Zmienić inspirację ? 
    • @Christine   w Twoich słowach i między nimi czuję moc piękna.   człowiek którego nie przepełnia poezja nie piszę tak jak Ty.   Twoje teksty są soczyste, kipiące , gorące.   bardzo, bardzo chciałbym przeczytać Twój wiersz :)))))   wiem, że to byłoby dla mnie przeżycie niezwykłe.   też piszę na smartfonie.   tyle, ze nie jestem w podróży :)   będę czekał.   może dobry Duch sprawi, że dostanę Twój wiersz!!!!!!     wszystkiego dobrego :)   bądź bezpieczna :)         @Tectosmith   no proszę.   jest i wujek.   wuju, już po obiadku ?   "stawka większa niż życie" obejrzana ?   jeszcze nie ?   to pa !    
    • @Tymek Haczka Tymku, ja sobie chodzę na łąki, znam je, w ładnej sukience, boso biegam i tam trawa jest mięciutka, dziewicza, nic nie kuje, nie mam kolan jak pinezki. Na początku leżę, chodzę na czworak, a później latam po niej. To nie jest ucieczka od domu, bo ja dom kocham, to jest miejsce relaksu. 
    • @Tymek Haczka @viola arvensis @Migrena Dla porządku: w komentarzu Tymka nie ma ani jednego fragmentu atakującego użytkowniczkę Viola Arvensis. Proszę o trzymanie się faktów w bieżących ocenach. Bez przypisywania intencji, których tam nie ma. Pozdrawiam serdecznie. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...