Leszczym Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2024 (edytowane) Myślałem że jak Ikar syn Dedala ćwiczę skrzydła by wznieść się najwyżej i upaść najniżej co przewidywałem (artystycznym ta idea ładnie przyświeca) Okazuje się jednak los przewrotny bo może ćwiczę skrzydła najmocniej by odlecieć za morze za oceanów toń (skrzydła pomogą nie utonąć?) Za dużo piszę, za mocne pięści się już nie wezmę mam barki opuszczone za nisko rezygnacją prawy lewy sierpowy to już nie moja „stylistyka” (może wypada tego troszkę żałować) (bo ja wiem w świecie nic nie wiem?) I być może nie odlecę do ciepłych krajów albowiem tu i tam robi się za gorąco (termometry szaleją od plus pięciu stopni) Skrzydła mogłyby by się też przydać do lodu... ot ochłodzić głowę i całą resztę ... dać żart dać spokój wręczyć nadzieję (jestem jak wy – rozdaję tylko niepokój ://) Warszawa – Stegny, 12.11.2024r. Inspiracja - Viola Arvensis (poezja.org). Edytowane 12 Listopada 2024 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 7
Rafael Marius Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2024 @Leszczym Niewesoła perspektywa. 1
Leszczym Opublikowano 12 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2024 @Rafael Marius Nie wiem i tyle mogę napisać.
viola arvensis Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2024 @Leszczym trzeba przeczytać ze trzy razy, zeby dotarło jak trzeba. Wyczuwam głęboko czarne tło tekstu a może myśli autora... Na pewno zatrzymujesz. Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2024 jakiś podobny problem :)))))
Leszczym Opublikowano 12 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2024 @viola arvensis Tekst wziął się od naszej wymiany komentów :) Ot co. Trzym się, dodam inspirę :) Pozdrawiam również, ale ciężko tutaj pozdrowić... 1
viola arvensis Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2024 @Leszczym tak mi zaświtało trochę. Fajnie się zainspirować rozmową, choćby tutaj. Też się trzym Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 12 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2024 @Jacek_Suchowicz ;)))) @viola arvensis Dziękuję :))
moina Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2024 @Leszczym to może ja z innej "perspektywy" na tysiąc trudnych wymian słownych jest ta tysięczna co trafia i trawi nas dniem i nocą, natarczywa smętna - ni to myśl ni uczucie a jednak sprawia że jak... Syzyfa toczyć kamień zmusza w górę w górę i w połowie spada a my ... My razem z nim . Moja góra mój głaz mój trud .... Moje imię i ja w nim . Bo prawda sama się obroni i prawdziwy człowiek jest jak Ikar wzleci ....choć ktoś myśli że świeci jak słońce gorące i że Ikar daleko nie uleci ... Moje imię i ja w nim ... Wzleci oj wzleci. Słońca życzę i ciekawych lotów życzę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 13 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2024 @Domysły Monika Odbieram ten koment za komplement ;)) Duże siły są to i nie jest oczywiste, bo może odleci a nie wzleci z drugiej strony...
moina Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2024 @Leszczym oczywiście że komplement Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam miłego dnia
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2024 @Leszczym Jak Ikar. Pozdr. 1
violetta Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2024 Oficjalnie zaczęła się apokalipsa, zamiast latać, lepiej się nawracać na dobrą ścieżkę:) 1
Leszczym Opublikowano 14 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2024 @Andrzej_Wojnowski O bardzo dziękuję. Znam jedną, dwie piosenki Turbo, ale tej akurat nie znałem, a jakoś lubię ten zespół :) Pozdrawiam. @violetta Mam taką prywatną teorię na temat. Po części ekologiczną. Globalne ocieplenie, wzrosła temperatura o te kilka stopni i zrobiło się gorąco. Bo jednak zrobiło się tak jakoś dużo niepewniej. Jest dużo symptomów tego zjawiska. Niestety ://
Rekomendowane odpowiedzi