Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Natuskaa Opublikowano 5 Listopada 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2024 nie śpię myślę jakby tu odpocząć schować się we mgle daleko od niepokojów szargających światem jakby tu uwierzyć w pęczek cudów i gdzie tego zdrowia szukać nie śpię noce mijają ja leżę moszczę ciało wygodnie chwilę układam płasko i wałkuję to szczęście cicho ciepło razem żadnych ostrych słów szklanych ludzkich żyć nie śpię wertuję coś w pamięci jakbym od zawsze wiedziała że krucha to już bywała sąsiedzka sielanka i dobro ma różne twarze zależy czy jest syte czy burczy mu w brzuchu nie śpię czekam dobrych wieści że lęki poszły i zginęły że przylecieli kosmici zatrzymali ten obłęd zło zadusiło się samo ciężarem win przytłoczone a pozostała łagodność nie śpię 14
Moondog Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2024 @Natuskaa bardzo to spoko "i dobro ma różne twarze zależy czy jest syte" Pozdrawiam 1
Natuskaa Opublikowano 5 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2024 @MoondogMiło być docenionym :) Dzięki za te kilka słów pod tekstem. Pozdrawiam.
Máire Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rozważałaś żeby tym zakończyć? 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 nie śpię bo trawi mnie bezsenność z mych wątpliwości oraz obaw i z myśli których w głowie pełno bo rozbierają dzienne słowa zło które stale atakuje dobro co koi niestrudzenie ech chyba zasnę w końcu czuję lecz przed tym dobre wyp... spełnienie :))
Natuskaa Opublikowano 6 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie brałam pod uwagę takiego rozwiązania. Chciałam, aby było tak, jak jest. Przyszło mi do głowy, że łagodny świat mógłby się okazać bardzo interesujący :) Dzięki za okazane zainteresowanie powyższym wierszem. Pozdrawiam
Rafael Marius Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Głód wyzwala wilczy apetyt na dobro inaczej.
Natuskaa Opublikowano 6 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak dobrze, że mam mózg kobiecy nie muszę przez cały dzień szukać powodu żeby prostacko i nasennie po prostu wziąć się "wypróżnić" w nadziei że zejdzie z kręgosłupa co siedzieć tam i tak nie przestanie :)) Pozdrawiam To dobre podsumowanie owych trzech linijek. Wiesz, czytałam ostatnio o głodzie w niewoli... zasmucił mnie ten artukuł, bardzo bardzo. Dziękuję za odwiedziny, Pozdrawiam :) Edytowane 6 Listopada 2024 przez Natuskaa (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 @Natuskaa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przepraszam za "prostactwo" ale to jest fizjologia - bezwzględnie wpływa na sen gdy "ciężki żołądek" - sen niemożliwy - już nie mówiąc o wpływie psychiki ruch robaczkowy jelit a powyżej przyczyny bezsenności rozdrapane do imentu Pozdrawiam 1
Natuskaa Opublikowano 6 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każda część ciałą wpływa na jakość snu. Jeśli śnisz, że coś robisz i zrobić nie możesz, jeśli we śnie chodzisz i czegoś znaleźć nie możesz drogi itp to zapewne są objawy problemów okolic brzucha. Jakby się coś nie chciało strawić. Tyle, że taką diagnozę możemy sobie samym wystawić dopiero po obudzeniu się. Pisałam o bezsenności, której przyczyna nie tkwi w niedomaganiu ciała. Dobrej nocy życzę
[email protected] Opublikowano 7 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2024 @Natuskaa Tak mają wszyscy... no prawie, Księżycem wzlecę - zabawię! Miłego dnia Nat. 1
Dominika Moon Opublikowano 7 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2024 Bardzo ciekawy utwór! Podoba mi się. Takie nocne katusze :) Pozdrowienia! 1
Natuskaa Opublikowano 7 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak... mimo wszystko... dobrze jest nie czuć się w tym samotnym. Księżyc o super. Tylko niech się obsypie gwiazdami , a rano schowa za mgłą. Miło, że do mnie zajrzałeś. Pozdrawiam wieczornie :) Edytowane 7 Listopada 2024 przez Natuskaa (wyświetl historię edycji) 1
Natuskaa Opublikowano 7 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak nie do końca katusze, bo jednak jest szczęście... chociaż wałkowane, ale jest. Dzięki za komentarz. Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi