Duch7millenium Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 Siedząc w ciepłym mieszkaniu na parterze swoich fantazji popijasz ciepłą herbatę z miodem Łyk za łykiem, przychodzą coraz śmielsze myśli o tym by zasnąć przed kominkiem lub położyć stopy wygodnie na podnóżku przed kanapą wokół którego chodzą twoje wspomnienia dni młodości Kończy się serial, zaczynają się wiadomości, a ty mrugasz okiem w kierunku łez zapomnianych ambicji i aspiracji, krzycząc rozpaczliwie o łzę motywacji z twojego wykastrowanego serca Odkładasz herbatę, musisz popić wodą... Bo być może to twoja wina, lecz cóż teraz poczniesz? Bo być może to ich wina, lecz.. cóż teraz poczniesz? Bo być może to tylko przypadek, cóż teraz poczniesz? Uciekniesz do paczki fajek, łykniesz wina, może ziółko? Nie, ziółko i schizy w takim stanie cię sponiewierają. Ale jednak podjąłeś tę decyzję i lufka już pieści twoje wargi Zapalniczka wędruje wyżej na poziom twojego nosa I już w pokoju roznosi się zapach niby to potu, niby piwska niby... niby nie wiadomo czego. I widzisz jak chodzą te wspomnienia wciąż przy twoim łożu w lewo i w prawo, raz się uśmiechają, raz stroją miny pazerne raz niegodziwie obrażają ciebie, raz przyjemnie uśmiechają się łagodnie i patrzysz im w twarz, bo przecież już nie musisz sobie ich wyobrażać, w rzeczy samej - jesteś na haju lecz ty wiesz, że one istnieją i chodziły z toba już do żłobka do przedszkola do szkoły.. podstawowej, średniej, wyższej pracujesz z nimi codziennie I patrząc tak w te twarze widzisz stare pomarszczone czoła stare zniszczone dłonie stare siwe włosy stare, zbłądzone, na wpół ślepe oczy oczy, które nigdy nie widziały z których przebłyskuje młodość dojrzewającej śmierci mówiące słowa miłe lecz z nadzieją nie mające nic wspólnego Tak, to duchy, ci, którzy już weszli jedną nogą w ten drugi świat Tak, to demony, ci, którzy już zabrali ci połowę wiary w to, że później coś... Coś lub nie coś, istnienie i nieistnienie, myśl i brak myśli, czucie i brak czucia Będą wszystkie nieistnieć Ponieważ ... nie wiesz 4
moina Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 @Duch7millenium do poczytania parę razy... ...."Ponieważ....nie wiesz"... "Ogólnie"...czy do kogoś ?
Duch7millenium Opublikowano 29 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 @Domysły Monika adresat nie chce być adresatem
violetta Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 Jedź do Gazy i adoptuj dzieci. Znam dziewczynę, wyszła za mąż za Turka i adoptowała niemowlęta, a ty pałętasz się bez obowiązków, papiereski, streski.
Duch7millenium Opublikowano 29 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 @violetta Nie palę i mam wszystko gdzies. 1
violetta Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 @Duch7millenium beztroskie życie jest najlepsze:)
Natuskaa Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 Takie pisanie lubię, bo umie się wwiercać w baniak :)... i faktycznie można przy nim przystanąć na dłużej próbując jakoś to sobie logicznie poskładać. Mam nadzieję, że mi się nie przyśni jakaś karykatura do tego co tu przeczytałam :) Najbardziej zatrzymuje mnie kawałek... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. młodość dojrzewającej śmierci... ciekawe. Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi