Ten utwór został doceniony przez użytkowników. poezja.tanczy Opublikowano 28 Października 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Października 2024 (edytowane) Z cyklu: Nietypowe grzybobranie Tylko po co ten mózg Walka o rację I kawałek miedzy Odbitą spację Jeden na drugim siedzi I się przeciągają I wciąż zawracają Ogień z oczu bije Nie pomogą kije Bo o wygraną się walczy Nie słuchają, że „starczy” Nie widzą nic innego Tylko by zabił jeden drugiego Brakuje oleju w głowie Nie to co mądrej sowie Która odpowiada I na ciszę się zasadza Brakuje tu zrozumienia Szacunku dla współistnienia Olej dawno wypity I na butelkę mózg już nabity //Marcin z Frysztaka Piszę opowieści, sztuki teatralne, dialogi kabaretowe i wiersze Wszystkie moje książki Za darmo Znajdziesz na stronie: wilusz.org Edytowane 3 Listopada 2024 przez poezja.tanczy (wyświetl historię edycji) 12
Wiechu J. K. Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @poezja.tanczychyba chochlik...;-) 1
Adaś Marek Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mądry przekaz dla nas wszystkich, wystarczy to zmienić i wszystko zmieni swój negatywny wygląd. Pozdrawiam Adam 2
andreas Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 Już dość dawno temu J.I.Sztaudynger pisał: Plujmy sobie Plujmy sobie nawzajem w kaszę! To takie polskie, to takie nasze... Pozdrawiam. 1
Adaś Marek Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 @andreas Chodzi o to ,żeby nie pluć, nie masz czegoś pozytywnego Sztaudyngera? Pozdrawiam 1
Natuskaa Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyli albo się spali, albo coś się w środku zatrze... tak czy inaczej kicha. Dobry wiersz Pozdrawiam :) 1
jan_komułzykant Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 @poezja.tanczy Bo 'zawsze można być wyżej powieszonym'. S.J.Lec Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Adaś Marek Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2024 @andreas Apel Drogo za skrzydła się płaci - Ale bądźmy skrzydlaci ...(Sztaudynger) 1
andreas Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2024 @Adaś Marek Mam wydanie z 1986r- "Nie tylko piórka". Sporo znam na pamięć. Pozdro. 1
Adaś Marek Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2024 @andreas Lubię fraszki Sztaudyngera, są takie rzeczowe, prawdziwe. Wziął prysznic i tyż nic... A to fraszka mojego kolegi Uświadomiony Już jako Pachole podglądał w stodole. Pozdrawiam Adam 1
Wiechu J. K. Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @andreasNie tylko polskie, nie tylko nasze...świat jest podzielony, jeśli chodzi o opinie. 1
jan_komułzykant Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2024 @Wiesław J.K. jest jeszcze inna wersja, że tak powiem 'niepolska': "plujmy w kasze, byle nie w nasze" 1
poezja.tanczy Opublikowano 3 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2024 @Wiesław J.K. tak Miało być "starczy" Dzięki za wyłapanie @Adaś Marek Dokładnie tak Bez zrozumienia, bieda @andreas Szkoda kaszy :) @Natuskaa Podoba mi się Twoje myślenie Bo z uśmiechem :) @jan_komułzykant tj na wyższej gałęzi? :) @Adaś Marek Niektórych odstrasza cena Ale warto pogrzebać Czasami są na skrzydła promocje @iwonaroma @Domysły Monika @Rafael Marius @Andrzej P. Zajączkowski @MIROSŁAW C. Miło mi Was wszystkich tu widzieć Dzięki! M. 3
Rekomendowane odpowiedzi