Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Systemowo

Leszczym

Rekomendowane odpowiedzi

Był zdaje się antysystemowcem, co w największym skrócie oznaczało, że grał prosystemowo. A może już dajmy spokój tym paradoksom, choć one są de facto niemało interesujące. Wiem, wiem, myśl należałoby rozwinąć i ponad miarę uzasadnić, choćby po to by zbliżyć ją poglądom doktrynalnym. Notabene bardzo rozważnym i rozbudowanym. No ale ja wolę prozo wiersz, co powstał w kilka minut i można go gdzieś wrzucić w szybkie kilka małych minutek. No ale dziś mi się nie chce... A najlepsze że to zbieg przypadków wyrychtował mu takie buty. Może nawet je zapastował? Ot, takie glanc buty. No ale dajmy już spokój z tymi butami, bo przecież mówi się, że buty podobno najważniejsze nie są... Często tak mówią i najczęściej po butach oceniają, ale to temat na inny - również krnąbrny - wierszyk. 

Warszawa – Stegny, 21.10.2024r.

@Rafael Marius Rafał w antysystemowość naprawdę trzeba umieć. Ale to duża jest sztuka, bardzo duża. I w tym realu bez biegłego perfekt na blachę kompa tego na skalę robić się nie da. Więc co Ci zostaje? Cóż jakieś krnąbrne drobne przejawy sztuk wszelakich i tylko tyle ://