Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @iwonaroma No ja widzę

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Szczęście mieszka w garnku,  dobrej gospodyni, kiedy swoją łyżką coś z niczego czyni.   W zdrojowej fontannie, gdzie stos lśniących groszy, odwiedzają szczęście  zakochani w nocy.   Gdy zmęczony jedziesz  wpół do pierwszej metrem, a szczęście już czeka, gdzieś na drugim piętrze.   Wszędobylskie szczęście, mieszka w każdym kącie. Chcesz się z nim zobaczyć? Każdą chwilę doceń.      
    • @iwonaroma  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak jak ludzie poza kontekstem społecznym.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Reklama robi swoje, a korporacje chcą coraz więcej zysków kosztem ludzi, nie tylko kobiet, bo mężczyźni też używają przecież.     Taka smutna prawda.
    • w makijażu  krwawych zachodów słońca  wszystko co spadło z niebios    rozpacze i szczęścia w tej jednej jedynej pieśni  ze szlochami wślizgneło mi się do ust kilka kryształków soli    pociąg gwiżdże  a koń leży na polu pod barwistym wełniakiem wykolczykowanym przez minę przeciwpancerną    i wirujące płatki śniegu  z wiosennej chmury na przestrzał  niebieskim szlakiem by skończyć żywot  na pomarszczonych dłoniach    chlupocze mi w głowie ten obraz wpleciony  w piękno blond warkoczy na tle kwitnącej śliwy    ruszamy po torach do rajów odzyskanych    po co  i dla kogo                    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...