Falkone Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 Ulubione kwiaty twe Rosną wiesz zapewne gdzie. Ulubione kwiaty twe Znów przypominają cię. Ten ich kolor i ta woń Twoje oczy, twoja dłoń. Wszystko to w pamięci mej Ciągle żyje, ciągle jest. Tak jak kiedyś rosną sobie I nie myślą , co kto powie O ich wdzięku, czy zapachu, O dziewczynie i chłopaku. Ulubione kwiaty twe rosną wiesz zapewne gdzie, ulubione kwiaty twe znów przypominają cię. Tak bym chciał powrócić tam, Kiedy wiosna, kiedy maj. Chociaż jesień na mej głowie, Tęsknię bardzo dziś po tobie. Chociaż pora już nie taka, by rozmyślać o tych kwiatach, Piotr woła do nieba bram, Przecież.... ja już byłem tam... Ulubione kwiaty twe..... 7
violetta Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 Uroczej, lubię Piotrków:)
Stary_Kredens Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 @Falkone jakie to kwiaty? To tak z ciekawości . Poza tym miły wierszyk Kredens pozdrawia
peter26 Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 (edytowane) Wspaniałe! Również podpinam się pod @Stary_Kredens, jakie to kwiaty? :D Ze szczerego serca polecam stronę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 19 Grudnia 2024 przez peter26 (wyświetl historię edycji)
Falkone Opublikowano 6 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 @Stary_Kredens w wierszu można znaleźć pewne wskazówki, kwitną napewno w maju, dodam że są niepozorne ale mają wielką moc bo jeśli je komuś damy, to nigdy o nas nie zapomni. Pzdr.
Adaś Marek Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 @Falkone Wiersz fajny szczerze oddaje wspomnień uczucie. Pewnie się kiedyś znajdzie w wersji śpiewanej ballady, czekamy... Jeśli chodzi o kwiaty to może niezapominajki lub konwalie. Pozdrawiam Adam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 piosenka piosenka.... Ulubione kwiaty twe... każdą porą można śnić i we śnie ze sobą być czule pieścić twoją dłoń i całować oczy skroń zaś o kwiatach myśleć przestać bo do pieszczot cała reszta twego ciała lekko drży i entuzjazm sobie tkwi Ulubione kwiaty twe... itd..
Falkone Opublikowano 7 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2024 @Adaś Marek Dzięki Adamie za wiarę w moje "talenty", a co do kwiatów, to jesteś dobrym ich znawcą jak widzę. Pozdrawiam @violetta Ja nie za bardzo Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi