Leszczym Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 (edytowane) No i w Krainie Słowian tych wygadanych ponadprzeciętnie rozdyskutowanych i rozemocjonowanych nad wyraz i nad podziw i nad najbardziej znów zrobiła się burda Konkretnie mówiąc, a właściwie dziennikarzując (podobno zresztą z zamiłowania) oni zrobili my – wiadomo jesteśmy niewinni jak najczystszy duchem i duszą poeta a nawet taka poetka co z sercem na dłoni przekazuje wersy najszczersze Zaraz zaraz słowo burda mówi mi coś aha było w PRLu takie czasopismo zdaje się chyba niemieckie zresztą no ale przecież pochodzenie krajowe jest przecież małoistotne - co za detal? I na jego podstawie wycinamy ze wzorów modne ubiory, sukienkę, spodenki, sweter, garnitur, garsonkę choć ostatnio znowu są w modzie pasiaki – a zatem wycinamy im pasiaki (dobrze chociaż że nie sobie) (choć to dyskusyjna jest teza) (trochę krótkowzroczna) Pasiaki są modne ostatnimi czasy masz pasiaka jesteś Gość jesteś Kolo nie masz – och co za nuda co za nieciekawy i przeciętny gość!! A może po prostu się nie opowiedział? Warszawa – Stegny, 05.10.2024r. Inspiracja – Poetka kwintesencja (poezja.org). Edytowane 5 Października 2024 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 7
Amber Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 @Leszczym Moda ma swoje wzloty, upadki i powroty. Zawsze wywołuje reakcje :) 1
Leszczym Opublikowano 5 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 @Amber Moda zawsze górą ;) 1
Rafael Marius Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 @Leszczym Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Było i jest i ma się dobrze, ale ono jest tylko z wykrojami dla kobiet, niestety, bo też bym chętnie skorzystał i coś sobie sam uszył. Całkiem nieźle mi to wychodzi. 1
violetta Opublikowano 5 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2024 Burda różnie się kojarzy, z modą najlepsza. 1
Leszczym Opublikowano 6 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 @Rafael Marius Tylko nie uszyj sobie pasiaka - bo będę musiał czuć się w obowiązku odwiedzić Ciebie gdzieś tam i przemycać wiersze :) @violetta Prawda to, ta burda z modą to najmniejszy wymiar kary :) @iwonaroma Świetnie. Pozdrawiam. 1
violetta Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 @Leszczym pasiaki były w obozach, trochę nie na miejscu. Oj lubisz awantury, same ci kleją. 1
Leszczym Opublikowano 6 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2024 @violetta Oj Violetta, ja akurat z wykształcenia jestem prawnikiem, bywałem w sądach, również karnych, praktykowałem, bujałem się po obiektach i czasem się mówiło na takich jakichś dużych gangsterów, wiesz takich napakowanych, co w kordonie policji czasem szli, a dodatkowo w takich na pokaz czerwonych strojach, takich odblaskowych że to też były pasiaki. Mnie tu bardziej chodziło o aspekt karnistyczny, a nie stricte obozowy... Choć mniej więcej znam ten cały pogląd o hitleryźmie w Polsce.
poezja.tanczy Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2024 @Leszczym Można i być za szczekaniem :) M. 1
Leszczym Opublikowano 8 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2024 @poezja.tanczy W sumie podobno wolność, wolność słowa do tego :)) 1
Rekomendowane odpowiedzi