poezja.tanczy Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2024 Z cyklu: Wspólna jazda, czyli wiersze o Bogactwie i Biedzie 22 moneta zadłużenia Bieda składa myśli do kupy Ale się rozsypują, umysł zatruty Biedą, co by umysł robił bez niej Wiedzą, która trwa ciągle we mnie I zaognia sytuację I dostarcza atrakcję Wiesz, że w biedzie żyjesz Wiesz, że wiele chcesz To wiedz, ja Ci nie zabronię To siedź, na gołym betonie Co z tego wyjdzie Co z tego wyniknie To się okaże Dopiero jak człowiek zniknie To się zobaczy Gdy przyjdą gorsze czasy Gdy już nie wystarczą Zwyczajne wygibasy Tylko tworzenie Tylko zawodzenie Bijesz się z sobą Relacja live na antenie Bijesz się ze światem Świat oddaje Tobie Mocnym uderzeniem Aż przewracasz się w grobie Aż przewracasz się na dobre I nie wiesz gdzie iść Jeszcze się nie urodziłeś, nie żyjesz Jak czekający na słońce w pąku liść //Marcin z Frysztaka Piszę opowieści, sztuki teatralne, dialogi kabaretowe i wiersze Wszystkie moje książki Za darmo Znajdziesz na stronie: wilusz.org 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 29 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2024 Bieda daje wolność Łukasz Jasiński 1
poezja.tanczy Opublikowano 4 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2024 @Hiala Tak, niektórzy sobie nie radzą I wsparcie jest konieczne Dzięki za czytanie :) @Łukasz Jasiński Moim zdaniem zarówno bogactwo jak i bieda tą wolność zabiera Ale wiadomo jak to jest ze zdaniem Każdy ma swoje Dzięki M.
Rekomendowane odpowiedzi