Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Września 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Września 2024 (edytowane) W ogródku pomiędzy marchewką i nacią, co kocha wręcz lato, bezgłośnie coś sunie dość lekko, cień długi i czarny o psia kość. Lecz z psiakiem go proszę nie mylić. Choć słuszny potrafi być w kłębie, nie wzgardzi nornicą, motylem, najbardziej uwielbia gołębie. Ta sjesta w zielonych rabatkach pozornie jest sielska i słodka. Dla słabych jest chwilą niełatwą. Niektóre przypadkiem śmierć spotka. Edytowane 21 Września 2024 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 9
MIROSŁAW C. Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2024 @Jacek_Suchowicz Symbioza. Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki ale: symbioza: - zjawisko ścisłego współżycia przynajmniej dwóch gatunków organizmów, które przynosi korzyść każdej ze stron lub jednej, a drugiej nie szkodzi - Wikipedia
MIROSŁAW C. Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2024 @Jacek_Suchowicz ...lub pasożytniczy, gdzie jedna strona odnosi korzyści, a druga ponosi szkody.
andreas Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2024 To mi się właśnie w przyrodzie ziemskiej nie podoba, że stworzenia żeby żyć, muszą się nawzajem zjadać. A najbardziej żal mi świń, które są bardzo inteligentne, potrafią przywiązać się do człowieka, a potem obuchem między uszy... 2
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2024 Ten wiersz, to dla mnie zagadka. Czytam i myślę, myślę i czytam, i nic nie mogę wymyślić. Kot? Tchórz? Raczej nie kret, bo nie sięga do gołębia. Nie wiem :( Pozdrawiam :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2024 te łańcuchy pokarmowe po coś są - świat sam po sobie sprząta Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fakt
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2024 @Sylwester_Lasota chyba się zgrywasz to Twój ulubiony futrzak - mruczuś pozdrawiam:))
jan_komułzykant Opublikowano 22 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2024 @Jacek_Suchowicz Pomyślałem o kunie, kota też się nie boi, chociaż to groźny przeciwnik. Mnie ostatnio zamordowała alternator w samochodzie :) Wiersz pouczający, pozdrawiam 1
Antoine W Opublikowano 22 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2024 @Jacek_Suchowicz Zgrabny i udany wiersz :) A pośród moich okolicznych gołębiarzy króluje kot i łasica, kuna bywa i czasem lisek... Plus dla ciebie. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2024 @jan_komułzykant myślałem że jesteś bardziej romantyczny a to tylko alternator - brrr :)) @Antoine W u mnie tylko kot - miasto Pozdraiwam 2
jan_komułzykant Opublikowano 23 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi