Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 5 Września 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 Zostało we wczorajszej, pomiętej już paczce jeszcze te ładnych kilka papierosów. Jest ich na całe szczęście w sam raz na dzisiejszy, poranny spacer, zresztą porą której wolałbym za często nie oglądać, ale takie jest życie. Starczą na spacer tam i z powrotem w dymku i w zamyśleniu. Na spacery chodzę z pieskiem. I taka myśl mnie właśnie naszła, że dobrze, iż mój piesek nie pali, bo fajkami musiałbym się z nim podzielić, jak czynię tak z niemalże wszystkim. Spacer nie myślałby sobie już tak fajnie, bo dokuczałyby mi braki nikotyny. Uff. I tak sobie dumam, że poza bezgraniczną miłością do człowieka w dodatkowo bardzo ufnej odmianie, na którą notabene można różnie spoglądać, psiny mają tutaj znacznie mniej słabości. Mój piesek nawet nie jest gruby, a przecież świetnie go karmię i staram się tak czynić najlepszą karmą i jest taki pięknie łagodny... Jakoś tak znacznie łatwiej mi niż brata przyłożyć go do swoich rozdrażnionych ran... Warszawa – Stegny, 05.09.2024r. Inspiracja – rozmowa osiedlowa. 10
Amber Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 @Leszczym Pieski powinny zmienić się w Wilki i Kojoty, miałaby wtedy szansę na ciekawsze spacery, a tak to nie mają wyjścia. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 5 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 @Amber Ja akurat wilki i kojoty lubię, ale to akurat moja prywatna jest opinia :) 1
Stary_Kredens Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 @Leszczym szkoda że już nie palę, ale piesek owszem jest 1
Leszczym Opublikowano 5 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 @Stary_Kredens pieski - zawsze modny temat ;)) Pieski, koty i wilki ;)) 1
corival Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 @Leszczym Aktualnie już psa nie mam od jakiegoś czasu, palić też nie palę, ale o psach i kotach chętnie zawsze rozmawiam. Pozdrawiam :) 1
iwonaroma Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2024 Zwierzęta są niewinne. Nie muszą tego wszystkiego rozważać:);) Końcówka smutna. Rzeczywiście, czasem łatwiej przytulić się do psa, niż do brata... 1
Leszczym Opublikowano 6 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 @corival bo to fajny jest temat zawsze ;) @iwonaroma niestety bywamy smutni, notabene wszyscy bez wyjątku... no tak chyba już jest... 1
Leszczym Opublikowano 6 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 @corival Pozdrawiam ;)
Rafael Marius Opublikowano 6 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiedziałem, że masz pieska. A jaka rasa? Mądry piesek. 1
Leszczym Opublikowano 6 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 @Rafael Marius No ja akurat nie mam - licencja poetica tak zwana :) 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 @Leszczym Rozumiem, nie wyglądasz na kogoś, kto ma psa, dlatego się zdziwiłem. 1
Leszczym Opublikowano 6 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 @Rafael Marius No nie mam. I poza szeregiem braku możliwości mogę być po prostu za mało opiekuńczy. A tu wiesz pieskowi dużo siebie trzeba dać :)) 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie, że wiem miałem dwa pieski przez 24 lata. I inne zwierzątka też. Teraz nie mogę, bo zdrowie nie pozwala. 1
Leszczym Opublikowano 6 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 @Rafael Marius :)) Teraz jesteś troszkę opiekunem poezji.org - to też bardzo dużo :) 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dziękuję za miłe słowa. Z natury jestem bardzo opiekuńczy, to już było widać w przedszkolu, gdzie brałem pod swoje skrzydła inna dzieci. Przedszkolanki to zauważyły i uczyniły mnie swoim pomocnikiem, zastępcą. 1
Leszczym Opublikowano 6 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 @Rafael Marius Stary, nety netem, no różne takie, forum też się rządzi swoimi prawami, ale czasem coś po prostu widać :) I u Ciebie to widać po prostu, że grasz dla forum :) Ja to bardzo doceniam aż mnie coś nie napadnie, że nie wiem może pójdę w swoją może inną stronę, czego nie wykluczam. Ale trzymaj tak dalej i pisz te swoje ładne, dobrze skrojone, harmonijne wiersze, to są wartości, naprawdę są :) 1
Rafael Marius Opublikowano 6 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taka już ze mnie społeczna istota z niewielką domieszką indywidualizmu. Dziękują za uznanie. 1
wierszyki Opublikowano 7 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2024 Jak ma przytyć, jak tak kurzysz. Bierny jest. Pzdr :-) 1
Rekomendowane odpowiedzi