Bożena De-Tre Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Dwa spojrzenia. Czas… jest darem ulotnym. Uchwycić (nie) każdy może. Wystarczy zatrzymać w biegu - tak by powiedział Mistrz. Jest darem niebios dla jednych, gdy inny nie widzi nic. Jak być poetą? - zapytała przesypując ziarenka piasku i przyglądając się swoim palcom z troską. Myślisz, że jest im zimno? Podałam jej rękawiczki. Co jedzą na drugie śniadanie? - rzuciła zniecierpliwiona zbyt długim milczeniem. Ta mała istota przyglądała się mrówce…, a już za chwilę biegła za słońcem, a ja zrozumiałam zbyt późno, co chciała przekazać. 5
Starzec Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 @Bożena De-Tre bo poeta widzi inaczej...... chyba:) Pozdrawiam:)
Bożena De-Tre Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 @Starzec Przecież wiesz jak widzisz...z pozdrowieniem dobro nocnym. @Bożena De-Tre Niby może więcej jak prozaik.... 1
Starzec Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 @Bożena De-Tre no tak, czasem mam widzenia:)) Dobranoc:) 1
corival Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 @Bożena De-Tre Dostrzegać to co najmniejsze, ukryte. Oczywiste, ale nie dla wszystkich. Głębia spojrzenia czasem zaskakuje, a niekiedy zastanawia upór w drążeniu problemu, sprawy, tematu. Efekt bywa elektryzujący, a bywa i marny, jeśli logika zawiedzie. Tak sobie myślę naa kanwie Twojego wiersza. Pozdrawiam :) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 @corival Ładniej jak mój wiersz wybrzmiały Twoje przemyślenia…i może zadziwić moja szczerość ,ale tak jest.Uświadomiłam sobie swoje skróty myślowe ostatnimi czasy…precyzja jest podstawą? Dziękuję za czas..Twój czas. 2
befana_di_campi Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 @Starzec Dobrze, że ja nie poetka, mimo iż często też zdarza mi się widzieć inaczej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bożena De-Tre Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2024 @befana_di_campi Jak to nie?Ważysz litery a to wysublimowana poezjo- praza.Dzięki za odwiedziny..z pozdrowieniem
Nata_Kruk Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2024 (edytowane) "Dwa spojrzenia".. dziecka i mamy... świat dzieci jest banalnie prosty, ale czasami pytaniami, które zadają, pokazują, że ich główki pracują i być może mogą nas czegoś nauczyć/ podpowiedzieć. Ciepła, matczyna treść. Bożeno.. pozdrawiam. Edytowane 29 Sierpnia 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Bożena De-Tre Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2024 @Nata_Kruk Polubiłam Twoją wnikliwość ..a tak rzadka dziś jak białe kruki …tak to jeden z ciekawszych Światów… od którego szybko nazbyt..uciekamy..pozdrawiam z „biegu”-:) 1
Rekomendowane odpowiedzi