Father Punguenty Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Potworne jakieś ptaszysko, Walnęło 'placek' z wysoka - Kompletnie nie towarzysko. Ach, co za rozpacz dla oka ! A wiedzieć wam jeszcze trzeba - Zrzuciło go z lotu ptaka. Widać go cisła potrzeba - Przyznaję, nie byle jaka. Pewnie się w locie złożył, By ulżyć i poczuć się bosko. Lecz czemuż w łebku założył, Że gruchnie na maskę prosto ? I chociaż rękami machałem, To uciekł w zwrot Immelmanna. Maseczkę założyć musiałem, Przeciwnie do posła Brauna. Czy bym zajechał na pralnię, Na stację, a na ‘karłosza’ zwłaszcza - Bestia dostrzeże i palnie, I pożre mnie fatum paszcza. Ach, gdybym tak miał gwintówkę, Tobym cię draniu strącił, Bym przyoszczędził stówkę, I co byś mi życia nie mącił ! YouTube - wersja dla leniuchów (udźwiękowiona) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 4
Adaś Marek Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przy tym zwrocie to nie łatwo nawet z gwintówką. Fajnie się lekko czyta, przychodzi na myśl lato i może, i fart bo nie było placka:-) Pozdr.
Father Punguenty Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2024 ..nie bój, nie bój, najdzie i Ciebie.. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pzdr.
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Jak to ludziska powiadajo, dobrze, że krowy skrzydłów nie majo. 1
jan_komułzykant Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Father Punguenty Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2024 @Adaś Marek przy okazji zdaje się, że trafiłem na pilota. Czyżbyś gnał po chmurach, na 'rurze ognistej' ? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @jan_komułzykant tylko czemu to szczęście tak często mnie spotyka...
Adaś Marek Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2024 @Father Punguenty Interesuję się lotnictwem, latałem z kolegą Zodiakiem, ale już kolegi nie ma wśród nas, ilość startów i łagodnych lądowań się nie zgodziła. Od dzieciństwa czytałem Skalskiego, ale Mama powiedziała, żeby latać nisko i bardzo powoli i odpuściłem. Pozdrawiam Adam
Rekomendowane odpowiedzi