Ten utwór został doceniony przez użytkowników. wierszyki Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 (edytowane) Dlaczego kawka dzisiaj kracze w najcichszy miesiąc przesycony ziarnami słońca na twej twarzy pisklęciem z gniazda przed odlotem? Dlaczego w czułej par bliskości wdarła się w kuluar dnia pachnący, z krzewuszki zdarła skrzydła jeszcze i wysiedziała cień niechcący. To tylko kawka, ale kracze w arystokratycznym kołnierzu. Kryza się za to przynależy jej sygnet srebrny w ornat pierzy. Edytowane 16 Sierpnia 2024 przez agfka 🐣 (wyświetl historię edycji) 12
wierszyki Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Dzięki @Dominika Moon. Poprawiłam, Dopełniacz l.mn. pierzy. Rym mnie mylnie poprowadził, straciłam wątek, czas umknął jak często. Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Dominika Moon Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W pierzu domykał się ładnie, przez pierzy się otworzył ;) Słoneczny dobry dzień. Pozdrowienia. 1
Gość123 Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 @agfka tak, słychać już tylko krakania i odgłosy stukotu dzięciołów. Kawka ma dość piskliwy głos, mocne krakania wydają z siebie gawrony i wrony oraz kruki. Przy czym wrona kracząca nad głową nie wróży nic dobrego:) Świetny wiersz. Pozdrawiam serdecznie:) 1
befana_di_campi Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Oryginalnie piękny wiersz z rodzaju moich ulubionych. Serdecznie :) 1
corival Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 @agfka W moich klimatach natury, choć akurat na ptakach wyznaję się nieco mniej. Ładnie ubrane w słowa. Pozdrawiam :) 1
wierszyki Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie pomyślałam o tym. Chyba lepiej otwarte :) Ciekawa obserwacja, kłaniam się:) O dzięciole też pisałam w sierpniu, coś mi się zdaje, że ktoś miły i znajomy wpadł tutaj. Bardzo miłe są takie niespodzianki, Michał. Dziękuję :) Potem przychodzą wia try i deszcze, nie jest tak cicho. Dziękuję i pozdrawiam :) A to od Ciebie duży komplement. Dziękuję:) Też się nie znam, takich mam gości akurat. Bardzo wiele ptaków przylatuje do mojego ogródka. To taki bardziej mały, ale już stary sad. Dziękuję:) Edytowane 16 Sierpnia 2024 przez agfka M. (wyświetl historię edycji) 2
Rafael Marius Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2024 @agfka U nas kawek już nie ma. Wyparły je wrony. 1
wierszyki Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zwykle razem latają i sobie nie przeszkadzają. U mnie kawki czasem walczą o terytorium ze srokami. Pzdr. :) 1
wierszyki Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2024 @Rabarbarka@Rafael Marius 1
iwonaroma Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nata_Kruk Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .. to 'mnie uśmiechnęło' i to bardzo. Fajny pomysł na tytuł, treść spodobała się. Pozdrawiam. 1
wierszyki Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję:) Bardzo mnie to cieszy :) pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
jan_komułzykant Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @agfka 1
wierszyki Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię pisać o ptakach. Wszystko można w ten sposób opowiedzieć. Dlatego spinam swoje wiersze w tomiki, są świadkami zmian społecznych. To się szybko dzieje. Dziękuję, pozdrawiam. 1
poezja.tanczy Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2024 @agfka Świetny klimat wytworzyłaś Gratulacje :) M. 1
wierszyki Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję:) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Czarek Płatak Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2024 (edytowane) ja sobie gdzieś bimbam w zabejach, a tu proszę koleżanka w świetnej formie:)) Edytowane 21 Sierpnia 2024 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi