Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Dominika Moon Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 (edytowane) Unikalny sposób Wyrzucenia z siebie zła Zostać w domu Ocalenie ukoi szał! Paniczny strach! Na straty pójdą cztery ściany I niebo przedrze się przez sufit Twoja ręka chwyci moją dłoń Pobiegniemy... Głębokim lasem Prowadziłeś mnie na wschód Utrzymałeś fazę linearnego snu Ukoiłam cały strach, bez opamiętania... Zapomniałam, że jutro może nie być rana... Spłoszona mrozem i blaskiem księżyca Wśród drzew rozkołysała się moja modlitwa.. Edytowane 7 Maja 2025 przez Dominika Moon (wyświetl historię edycji) 16
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Dominika MoonOna i On to nierozerwalne więzy odwiecznego związku tych dwóch form życia jednego gatunku - ludzkiego w tym przypadku. Pozdrawiam! 1
Rafael Marius Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma to jak w domu. Raczej nie unikalny, a typowy sposób, szczególnie dla introwertyków. 1
Amber Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 @Dominika Moon Cztery ściany na straty są zapowiedzią niepokoju. Dobry wiersz. Pozdrawiam. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Super. Pozdrawiam 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Na czasie Łukasz Jasiński 1
Dominika Moon Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 @Łukasz Jasiński Dziękuję! @Andrzej_Wojnowski Dziękuję, pozdrowienia! 1
Stary_Kredens Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 @Dominika Moon dla mnie trudny tekst i komentarze świadczą o różnym jego rozumieniu, mnie się kojarzy nie wiem z utratą biblijnego raju , Adam i Ewa pokuta za grzech, ale wciąż, współczesna aktualna. Tekst do rozkminy że tak to nazwę Kredens pozdrawia 1
corival Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 @Dominika Moon Mnie z kolei kojarzy się wiersz z Syberią... nie wiem, czy słusznie. Pozdrawiam :) 1
Dominika Moon Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za Państwa opinie. To bardzo ciekawe ile każdy zdołał zobaczyć poprzez te słowa. Jest to inspirujące, dziękuję :) W Pokucie ważny jest proces, który był także zamierzonym działaniem w powyższym utworze. Przyjmowanie pokuty bez zamierzonego celu, bez procesu, jest pokłuciem się na darmo. Z ciepłymi pozdrowieniami :) 1
violetta Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Nie wszystkie lęki da się pokonać, tak samo nie wszystkie tajemnice są do odkrycia, my poeci to wiemy:) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2024 linearny - słowo jakby nie z tego podwórka (sens ma) pokutę przyjmujesz w Czechach gdy jedziesz ciutek za szybko policjant na ciebie czeka wypisze - kasuje bystro :) ale poważnie jeżeli przyjmujemy w pokorze pokutę - wiemy za co jak czytam - też mam skojarzenia z zsyłką na Sybir w czasie II wojny i po wojnie do 1956 roku nasz naród przechodzi kolejne pokuty (doświadczenia) zło jakie się panoszy jest po coś - kształtuje i wychowuje pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi