befana_di_campi Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Stojąc obok siebie - umierała sześć tygodni w ramionach Iriny opiekunki dyplomowanej. Dyskretna Śmierć przyświecała bezcieniową lampą Pamięci mojej Siostry Urszuli, która odeszła 28 lipca 2022 3
corival Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2024 @befana_di_campi Przykre wydarzenie, współczuję... ale bardzo ładne, obrazowe epitafium... Pozdrawiam :)
befana_di_campi Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2024 @corival Samo życie. Ot, przemijanie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
corival Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2024 @befana_di_campi To prawda :)
befana_di_campi Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Dopowiedzenie, bo jeszcze uwiera: Drodzy Państwo, opisałam, co opisałam :( ponieważ kiedyś sama czuwałam przy umierającej Mamie i mam do tej pory wyrzuty sumienia, iż wiele rzeczy nie dopatrzyłam oraz sporo spraw nie dopilnowałam. Mama jednak umierała radosna, moja Siostra - gdyż o niej tu mowa - przypuszczalnie nie. W tym urywku zastanawiałam się nie nad tymi, których w ich (nie)świadomości zapewnia się o swoim czuwaniu, o miłości, powrocie do zdrowia, ale o takich jak śp. moja Siostra, bowiem tych jest więcej. Wypłakałam się zatem w ramionach Iriny, która tuląc mnie, powtarzała z ukraińska po polsku: "Już spokój, Aniołku, przecież ty w niczym nie winowata" :((( Niemniej, w żadnym wypadku nie zgodzę się na stwierdzenie, iż "starość Panu Bogu się nie udała". Bowiem nie tylko starzeje się człowiek. Cała przyroda podobnie. Z serdecznymi wyrazami szacunku :)
Konrad Koper Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 @befana_di_campi Śliczny !!
Leszczym Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2024 @befana_di_campi Wyrazy współczucia, ale bardzo ładny i emocjonalny i sugestywny tekst..
Rekomendowane odpowiedzi